Подземен взрив изтри от лицето на Земята команден център на терористите в Дамаск

в Свят

Сирийската армия продължава да унищожава джихадисти, като използва подземните им тунели

Днес – 20 ноември, 2016 г., в източната част на провинцията Дамаск правителствените войски на Сирийската арабска република продължават специалната операция по унищожаването на позиции на радикалните ислямисти. Вечерта снощи части на сирийската армия унищожиха още един тунел на екстремистите от “Джебхат Фатх аш Шам”, разположен в населения пункт Ал Кабун, и заедно с него взривиха три сгради, които терористите използвали като убежища и команден център.

По данни на военен източник, след като открили подземния проход на терористите, бойците от сирийската армия се възползвали от предоставилата им се възможност. Те заложили мощен взрив под командния център на джихадистите и на фона на фактора изненада изтрили от лицето на земята всичките сгради и изпратили на небето десетки терористи.

С бързи темпове правителствената армия неотклонно отвоюва нови територии в Източна Гута, които дълго време се намират под контрола на терористите. Очаква се скоро провинция Дамаск да бъде освободена от ислямистките бандитски формирования.

В момента 42-ра бригада от четвърта бронетанкова дивизия настъпва срещу позиции на терористите в Западна Гута. / Издателство „Распер“

Подземен взрив изтри от лицето на Земята команден център на терористите в Дамаск by

Последни от Свят

Отиди Горе