Подновена или изменена е бомбата в АЕЦ “Козлодуй”?

в България

Преди две седмици, в “Включват бомба с часовников механизъм в АЕЦ “Козлодуй” ви разказах за стартирането на експеримент с ново и непознато ядрено гориво, на 6-ти блок. Позовах се на съобщение на БНР, което пък цитираше зам.-председател на Агенция ядрено регулиране, в което се казваше буквално следното:

Бяха извършени всички технически дейности, които ще осигурят работата на блока на 104 %. Нещо повече – ние вече сме ПОДНОВИЛИ лиценза за експлоатация на шести блок.

Пак в същото съобщение ви показах, че на практика ядрения чиновник ЛЪЖЕ и, че нищо не е подновявано.

Днес острият ми нюх ме заведе пак на същото съобщение на БНР. И, О ЧУДЕСА! То беше променено и вече изглеждаше ето така:

Думата ПОДМЕНИЛИ е заместена от ИЗМЕНИЛИ. Ще рече, че старата лицензия не е подменена с нова, а само е изменена? Но в действителност ли е така?

Ето как изглежда въпросната лицензия (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея):

Тя си е точно такава, каквато си е била, когато е била издадена и подписана от предния председател на АЯР, през 2009-та г., и нищо в нея не е било нито ПОДМЕНЯНО, нито ИЗМЕНЯНО. Можете да видите всички лицензии от АЯР към АЕЦ от ТУК, в това число и тази дето ви показах.

Какво означава всичко това? Много просто! БНР и АЯР си играят на живот и смърт с нашите съдби, а на нас ни представят това, като игра на думи.

И проблемът не е само в едната думичка. И в старото и в новото съобщение на БНР има доста по-дълбоки и опасни несъответствия с реалната действителност, но преди да ви ги покажа трябва време сам да ги проверя и се убедя в тяхната опасност. Иска време. Дано до тогава да не стане късно?

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Подновена или изменена е бомбата в АЕЦ "Козлодуй"? by

Последни от България

Честито!

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“ Share the post "Честито!" FacebookGoogle+LinkedInTwitterVKontakte Честито! by The
Отиди Горе