По делата им ще ги познаете! Парламентът отхвърли намаляването на депутатските заплати…

в България

Временната комисия за промени в правилника на Народното събрание отхвърли предложението на БСП за замразяване на депутатските заплати и то няма да бъде гласувано утре в пленарната зала, предаде БНР.

Парламентарната група на “БСП за България” внесе проект за решение за замразяване на стартовата депутатска заплата на 2976 лв. за целия мандат на 44-ия парламент. Такъв е размерът на възнаграждението на народните избраници към края на 2016 г.

Стартовата депутатска заплата е колкото три средни възнаграждения в публичния сектор у нас. Ако размерът й не бе замразен, първата заплата на новите народни представители щеше да стартира от 3210 лв.

Освен основни заплати депутатите, които по принцип участват в поне две парламентарни комисии, получават и добавки за това. Избраниците имат право и на безотчетни пари за представителни разходи, чиито размер е 2/3 от стартовата им заплата, или около 2000 лв. в случая.

Социалистите внесоха и предложения за промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО) за преизчисляване на всички пенсии според средния осигурителен доход за 2013 г. Според изчисления, представени от зам.-председателя на парламентарната група Драгомир Стойнев, най-ниските пенсии ще бъдат увеличени до 20%, а останалите до 2013 г. – с по-малък темп. Разходът за бюджета до края на годината щял да бъде 400 млн. лв., тъй като увеличението за година струвало 800 млн. лв.

КРОСС

Един загубен депутатски фиш, говори повече от всички думи!

Един загубен депутатски фиш, говори повече от всички думи!

loading...
По делата им ще ги познаете! Парламентът отхвърли намаляването на депутатските заплати... by

Последни от България

Отиди Горе