Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Плевнелиев: ЕС и НАТО да се обединят срещу Русия, която иска да унищожи Европа

в България
Loading...

Русия води „хибридна война“ на Балканите, насочена към дестабилизацията на цяла Европа. Това заяви пред британския вестник The Independent държавният глава на България Росен Плевневлиев. Той настоя ЕС и НАТО да направят повече, за да противодействат на руската агресия.

„Най-ефективният и надежден за Русия начин да дестабилизира Европа е посредством Балканите, и именно върху него се фокусира Путин“, твърди българският президент. „Нашето послание към ЕС, генералния секретар на НАТО, нашите партньори и съюзници от Запада е, че Балканите трябва да бъдат в самото сърце на европейската политика за сигурност. Направете повече за нас, за да направите повече за себе си“, заяви Росен Плевневлиев.

Коментарите на българския президент идват след срещата на върха на НАТО на девет държави-членки на ЕС в румънската столица Букурещ, която се състоя в сряда. Присъстващите на нея лидери изразиха загриженост по повод на това, че „средата за сигурност се влошава“ в резултат на „агресивното и непредсказуемо“ поведение на Русия.

източник: Фокус

*(заглавието е на bultimes.com)

Последни от България

Отиди Горе