Пленен е израелски висшестоящ, който е бил командващ в „Ислямска държава“

в Свят

Съществува тясно взаимодействие между висшите командвания на Израел и на талибаните от „Ислямска държава в Ирак и Сирия” /ISIS/. Израелски военни съветници помагат на терористичната групировка в изготвянето на стратегическите и на военните й планове и ръководят силите й на бойното поле.

(Бележка на редактора): Твърдението на Израел, че Шахак е само полковник ни задължава най-малкото да поместим това тяхно твърдение. За Тел Авив може да се окаже важно, че е бил заловен полковник вместо генерал. Това ми напомня за битката при Сталинград, когато Хитлер произвежда Паулус в звание фелдмаршал, вярвайки, че фелдмаршалите не се предават. Очевидно убеждението на Нетаняху е, че генералите пък не ги пленяват.

Генерал Шахак е бил заловен от местна шиитска милиция и понастоящем все още е в Ирак. Пленилите го шиити са информирали Европейското управление за сигурност и информация /DESI, EUROPEAN DEPARTMENT FOR SECURITY AND INFORMATION/, европейска организация за сигурност, която има тесни контакти с „Ветеран’с Тудей” /ВТ/. Тази статия е написана въз основа на въпросите, които зададохме тази сутрин на неговите похитители.

… от Нахед ал-Хусейни, шеф на кореспондентското бюро на ВТ в Дамаск

Генералният секретар на Европейското управление за сигурност и информация /DESI/ посланик д-р Хайсан Бау Саид потвърди специално за ВТ, че израелският бригаден генерал Юси Елон Шахак /Yussi Elon Shahak, от отряда със специално предназначение „Голани”, с личен военен идентификационен номер Re34356578765az231434/ е бил заловен от Иракската народна армия и по време на разпитите му е признал, че…

„…съществува тясно взаимодействие между висшите командвания на Израел и на ISIS” като е посочил, че „израелски съветници помагат на организацията в съставянето на нейните стратегически и военни планове и освен това я ръководят на бойното поле”.

Терористичната организация също така има в редиците си „военни консултанти” от Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ и Йордания. Докато Саудитска Арабия е доставила на талибаните 30 000 превозни средства, то Катар и ОАЕ дават пари само за покриването на общите разходи.

Самолетите, принадлежащи на гореспоматите държави продължават да кацат на летище Мозел /провинция Саарланд/, пренасяйки оттам военна помощ и бойци, най-вече през границите с Йордания.

Парламентът и DESI също така потвърдиха и смъртта на главатаря на ISIS Абу Бакр ал-Багдади, получил два куршума по време на престрелка: един в главата и един в рамото. Двама от неговите най-близки помощници също са били убити заедно с него. Смята се, че ЦРУ и МОСАД стоят зад ликвидирането му, тъй като вече им е станал ненужен.

Освен това още осем високопоставени командири на ISIS са били ликвидирани в „Хаит” /Haith/ при иракски въздушен удар след продължило две седмици наблюдение над него от иракското военно разузнаване.
В съобщението се казва в заключение и че терористична група на ISIS е била току-що арестувана в Москва, след като е пристигнала там от Ирак и Сирия през Украйна. Извършителите били планирали да извършат подривни операции по железниците и на автобусни спирки. Атентаторите са от чеченска, кавказка, иракска, сирийска и саудитска националности.

Украйна се превърна в развъдник на терористични дейности в съучастие с враговете на Путин, които искат да повалят Русия и след това да я погълнат като отмъщение за намесата й в Сирия.

Източник: veteranstoday


ТЕХЕРАН, 22.10.2015 г.
„Фарс Нюз Ейджънси” (FNA)

Иракските въоръжени сили са заловили израелски полковник от бригадата „Голани” заедно с други терористи от „Ислямска държава”, разкри иракски командващ офицер в четвъртък /22 октомври/.

„Народните въоръжени сили са пленили израелски полковник”, заяви в четвъртък офицер от иракските Народни мобилизационни сили.

„Ционисткият офицер е със звание полковник и е участвал в терористичните операции на джихадистка групировка от „Ислямска държава в Ирак и Левант” /ISIL/, добави той.

Като подчерта, че пленникът е бил арестуван заедно с група други терористи от ИДИЛ, офицерът заяви, че „името на израелския полковник е Юси Елон Шахак, има звание полковник в бригадата „Голани” от армията на ционисткия режим и притежава личен военен номер Re34356578765az231434″.

Той каза, че понастоящем компетентните иракски органи разпитват израелския полковник, за да бъдат установени причините да се сражава в сили на „Ислямска държава”, както и относно присъствието на други ционистки офицери в редиците на терористите от „Ислямска държава”.

Иракските сили за сигурност съобщиха, че заловеният полковник вече е направил шокиращи признания.

Няколко талибани от ISIL, задържани през последната една година бяха признали, че израелски агенти от МОСАД и от други израелски шпионски и разузнавателни служби участват „на първата линия” на атаките на „Ислямска държава” в Ирак, включително и при превземането на Мосул през лятото на 2014 г., но досега не беше задържан нито един израелски агент с военно звание.

Политически и военни експерти заявиха за „Фарс Нюз Ейджънси”, че залавянето на израелския полковник ще се отрази много сериозно върху военната стратегия на Ирак занапред вкл. и върху партньорските отношения със съюзниците на Израел.

При подобно развитие през юли, Иракските доброволчески сили тогава съобщиха, че са свалили дрон, шпионираш въоръжените сили на арабската държава в югоизточната част на гр.Фалуджа, провинция Анбар в Западен Ирак.

Те оповестиха тогава и че останките на сваления самолет носят обозначения „Произведено в Израел” /’Israel-Made’ labels/.

И това не беше първият произведен в Израел дрон, свален над Ирак – през август израелски дрон „Хермес” беше свален в района на летище Багдад.

Източник: english.farsnews.com

Бележка на редактора: Юси е високият офицер, отдясно на Нетаняху (на снимката). Освен това изглежда, че действително иде реч за бригаден генерал, както казват във „VeteransToday“, а не за полковник, както е съобщението на Фарс нюз, защото освен че е малко вероятно обикновен полковник да му стои отдясно на Биби, но и ако се вгледате  в снимката, независимо че е цензурирана, се вижда ясно, че има вензели на яката на ризата, което е абсурд да бъде ако беше полковник – в смисъл, отличителни знаци от този тип имат по-яките винаги и само генерали, не и низши офицери…

„Ветеран’с Тудей”, 21 октомври 2015 г., Нахед ал-Хусейни
превод: Р. Григоров / Българска Легия за информационна защита
източник: ANONYMOUS BULGARIA

ВИЖТЕ Още: Кой създаде ислямския тероризъм ? Отговорът е Тук

Loading...
Пленен е израелски висшестоящ, който е бил командващ в „Ислямска държава“ by

Последни от Свят

45 °C във Франция днес

Горещата вълна, за която предупредихме още преди седмица, днес и утре достига
Отиди Горе