Платена мрежа: Днес плащаме за АЕЦ „Белене“

в Некатегоризирани

Това заяви тази сутрин по НОВА ТВ видният представител на мрежата Асен Генов.

Ето и точните му думи:

Дясната му ръка, скрита от субтитрите, сочи към бюрото, за да подчертае, че става въпрос за сегашния момент, в тази секунда.

Интересно от къде Генов знае, кога и какво ТРЯБВА? Защото:

НИКОЙ не е виждал текста на осъдителната присъда.

НИКОЙ не е виждал оборудването, за което се претендира, че трябва да бъде заплатено.

НИКОЙ не е съобщавал за легитимно решение на държавен орган или институция за взето такова решение.

НИКОЙ не знае какви ги върши и говори министър енерГЕПИка Теменужка Петкова на тайните си срещи с руснаците.

НИКОЙ представител на платена мрежа НИКОГА не е протестирал престъпните практики на управниците, срещу които уж „протестират“, в областта на енерГЕПИката и в частност по казуса АЕЦ „Белене“.

НЯКОГА, обаче, няКОЙ е казал на лицето Генов да тропне тази сутрин по масата на НОВА ТВ и да отсече ТРЯБВА, ДНЕС и точно СЕГА?

Генов само имитираше противопоставяне с „опонента“ си в студиото, бивш съветник на комунистическия глава на държавата. На практика те си стиснаха ръцете за неизбежното и необходимо плащане по престъплението с реакторите. Разликата беше в това, че опонента на Генов спомена милиард и двеста милиона (колкото е приблизително цялата главница на присъдата) и не постави срокове, а активиста на платените настоя за частично плащане и то незабавно. Той уж се „бори“ руснаци да не изкупят България, но в същото време настоява час по-скоро да им дадем парите, с които да го сторят.

Пак тази сутрин той се биеше в гърдите, че владее и ползва руски език, но „забрави“ да попита “ Забраниха ли ползването на руски език в България? „, защото именно от манипулация с публикация на руската агенция ИТАР-ТАСС идва твърдението, за договорено плащане на € 400 милиона. За него това са подробности. Важното е бързо да се плати!

Всички останали приказки и повишаване на тоновете беше за лапнишараните, които ще плащат. Такава е постоянната практика на платена мрежа, винаги обгрижвана и канена от „националноотговорните български медии“, да ни „обясняват правилните“ неща.

Георги Котев

 

 

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)