Плащаме по 5 бона заплата на политпроститутслугинажа на чужди интереси докато е във ваканция

в България

Депутатите си гласуваха близо месец ваканция до президентските избори на 6 ноември, като обясниха, че Парламентът може да не работи, но не и те, защото комисиите ще заседават. bTV изчисли, че за това време всеки депутат ще получи 5344 лв.

Заплатата на депутатите се формира, като средната месечна заплата в обществения сектор се умножи по 3. В последните три месеца тя е била 975 лв., следователно основната заплата на всеки народен представител, който не отсъства от работа, е 2925 лв.

Председателят на Парламента получава 155% от заплатата на редовия депутат, което е 4534 лв. Зам.-председателите пък получават 145% от заплатата на народния представител, т.е. 4241 лв.

Депутатите обаче получават и по още 15% от заплатата си за участие в комисия – 439 лв., както и по 30 лв. за всяка година трудов стаж. Така, в минималния случай, един депутат получава месечно 3394 лв. Трябва да се има предвид, че всеки депутат участва поне в две комисии и много малко имат само година стаж.

Освен това всеки народен представител получава и т. нар. безотчетни 2/3, които са в размер от 1950 лв. Следователно минималната сума, която вземат народните избраници за месец, е 5344 лв. / Епицентър.бг

loading...
Плащаме по 5 бона заплата на политпроститутслугинажа на чужди интереси докато е във ваканция by

Последни от България

Отиди Горе