Плащаме ОЩЕ 28 млн. лева за ремонта на НДК!

в България

Правителството отпуска 28 млн. лв. за увеличаване на капитала на НДК

 Това каза на брифинг след правителственото заседание министърът за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Лиляна Павлова, предаде Фокус.

“На днешното заседание на МС, по предложение на министъра на финансите и мое, беше взето решение за увеличаване на капитала НДК в размер на 28 млн. лв.”, съобщи Павлова.
Средствата се отпускат за 4 важни компонента. “Първият е за увеличение на допълнителни дейности, свързани с осигуряването на сключените вече договори за проектиране, строителство и ремонт на сградата на НДК и съответното ДДС”, уточни тя. По думите й при предишното увеличение на капитала на НДК одобрената сума не е била отпусната в пълен размер.

“Затова отпускаме 7 млн. лв., които са били одобрени в предишно увеличение на капитала на НДК преди година и половина, но не са били отпуснати реално“, поясни Павлова.
Министърът поясни, че следващата стойност е малко над 7 млн. лв. с ДДС, които се предоставят на НДК, за да се анексира договорът за строителство и ремонт на сградата – за финансиране на всички дейности, които са допълнително възникнали или не са били предвидени в досегашния договор за строителство.

“Третият компонент включва сума в размер на 1,8 млн. лв. с ДДС, която се отпуска за допълнително анексиране на договора за озвучаване и изграждане на съответното оборудване за международния пресцентър, който трябва да бъде изграден в НДК. В досегашния договор това не е било предвидено”, допълни Лиляна Павлова.

“Сумата в размер на до 12 млн. лв. с ДСС, за последния компонент, е за изграждането на единна глобална система за сигурност. Предвид повишените и допълнително изпратени нови изисквания за сигурност се налага провеждането на нова обществена поръчка в размер до тази сума, в резултат на която да бъдат изградени специални системи за сигурност на сградата на НДК”, обясни Павлова и уточни, че това включва система за видеонаблюдение, система за управление и контрол на достъпа, допълнителна система, в която да са обвързани тези системи.

За ремонта на НДК вече бяха дадени 17 млн. лв. през лятото на миналата година.

19MIN.BG

Армия от 20 000 брюкселски дегенерати пристига в България (ВИДЕО)

 

loading...
Плащаме ОЩЕ 28 млн. лева за ремонта на НДК! by

Последни от България

Отиди Горе