Пингвин преплува всяка година по 5000 км за да се срещне с човека, който го спасил (ВИДЕО)

в Свят

В южноамериканска Патагония са отбелязани уникални взаимоотношения на човек с пингвин. Вече пета поредна година местният жител Жоао Перейра де Соуса приема на гости пингвина Диндо, който спасил през 2011 година. Диндо живее на пет хиляди километра от мъжа.

Впрочем този факт не притеснява магелановия пингвин. Диндо живее близо до Жоао Перейра де Соуса от юни до февруари, докато не смени оперението си, а след това отплува надалеч, но винаги се връща.

Мъжът разказва, че през 2011 г. намерил покрития с петрол пингвин, изхвърлен на брега и умиращ на един от плажовете на Рио де Жанейро. Жоао измил пингвина и се погрижил за него.

„Оттогава пингвинът очевидно ме счита за член на семейството си. Той повече на никого , освен на мен, не позволява да го докосва. Аз мога да го взимам на ръце, да го мия и да го храня ..“, – казва жителят на Патагония.

„Виждайки Жоао, пингвинът започва да размахва опашката си като куче, и да крещи от радост,“ – казва биологът Paulo Krazhevski.

Освен на бреговете на Патагония, магелановите пингвини живеят на Огнена земя, в Рио, в Перу, както и на Фолкландските острови и островите Хуан Фернандес. Тези пингвини живеят до 25 години. / НЕПОЗНАТО

Пингвин преплува всяка година по 5000 км за да се срещне с човека, който го спасил (ВИДЕО) by