Петима убити и 40 ранени в Лондон

в Свят

Расте броят на жертвите след нападението в Лондон. Равносметката засега сочи петима убити и 40 ранени. Сред загиналите са нападателят, намушканият полицай и трима цивилни.

Вчера мъж се вряза с автомобила си в пешеходците на моста Уестминстър. После се насочи към британския парламент и се блъсна в заграждения. След като излезе от колата, той намушка с нож един полицай, преди да бъде ликвидиран. Заради нападението депутатите останаха часове наред блокирани в парламента.

През следващите дни ще бъдат мобилизирани допълнителни въоръжени полицаи, които да патрулират по улиците на британските градове, съобщава Нова телевизия.

Мерките за сигурност след атентата в Лондон са засилени. Центърът е блокиран от полицията. Големият въпрос сега е как тази страна, в която мерките за сигурност са толкова силни, допусна да се случи този атентат.

В момента се провежда мащабна операция в Бирмингам, където се претърсват сгради, от, където се предполага, че е взета колата, с която е извършен атентата.

Британските вестници отбелязват героизма на полицая, който беше намушкан и убит.

„Охраната на Лондон се осъществява чрез видеонаблюдение – много камери следят какво се случва и ако има нещо се сигнализира на патрулите”, каза проф. Николай Радулов, експерт по сигурност и бивш главен секретар на МВР в ефира на Нова телевизия. Според него колата е крадена, както се случи в Ница. По думите на експерта атаката не е изненада. „Анализът на Европол показва, че след Нова година ще има атаки в големите европейски градове. Те ще бъдат нестандартни и ще бъдат използвани хора с лабилна психика”, заяви той. / ГЛАСОВЕ 

loading...
Петима убити и 40 ранени в Лондон by

Последни от Свят

Отиди Горе