Пентагонът изтрещя: Русия и Китай може да ни нападнат от космоса!

в ПО СВЕТА

Представители на Пентагона считат, че Русия и Китай увеличават потенциала за нападение на САЩ в космическото пространство, пише в. „Вашингтон пост“. Според изданието представителите на американското военно ведомство считат, че Русия и Китай разработват възможности за нападение на САЩ от космоса в момент, когато САЩ се занимават с антитерористични операции в Ирак.

 „Сега, след като Русия, Китай и други развиващи се технология, която може да повреди национална инфраструктура за сигурност, създадена от САЩ в космоса, представители на Пентагона се опасяват, че сателитите ще станат лесна плячка“, се посочва в статията, цитирана от БГНЕС.

„Ние сме длъжни да признаем, че независимо от нашите усилия, в бъдеще конфликтът може да започне или да се разширява в космоса“, цитира изданието думите на командира стратегическото командване на САЩ адмирал Сесил Хейни.

Помощник държавният секретар, отговарящ за контрола върху въоръженията Франк Роуз заяви по-рано, че е обезпокоен от това, че Русия и Китай продължават разработването на противоспътниково оръжие.