Пеевски иска Борисов да остане на власт и ДПС ще гласува за Цачева

в България

Гаранцията за това е телевизионното турне на Владислав Горанов от последните няколко дни.

Финансовият министър Владислав Горанов, известен повече като близък другар на Делян Пеевски е в серия от публични изяви, от които личи едно – патронът му е в паника, че ГЕРБ ще загуби изборите в неделя и премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка.

Горанов е в тесни бизнес/приятелски отношения с Пеевски още първото правителство на Борисов, когато беше засечена среща между двамата. Среща, първоначално отричана, а впоследствие със смотолявено обяснение от ГЕРБ как двамата са се засекли случайно.

Защо близостта на Горанов с Пеевски е важна?

Защото днес ГЕРБ и премиерът Борисов, кандидат-президентът Цачева и всички активисти на ГЕРБ и свободни анализатори обясняват, че ГЕРБ не иска гласовете на ДПС и няма как да управлява с ДПС.

Това е откровена лъжа!

ДПС и в момента управлява. ДПС управлява чрез Владислав Горанов. Той е толкова министър на ГЕРБ, колкото е и на ДПС. Горанов е отговорен за финансирането на бизнес империята на Пеевски. В интервю за “Медиапул” от преди два дни Горанов обяснява как той няма отношение към фирмите на Пеевски, но бързо-бързо без изобщо да е питан обяснява, че Пеевски е затворил кредитите си към КТБ.

Горанов е отговорен за разграбването на кредитираното през КТБ, което се извършва в момента от Пеевски, Борисов и техните приближени. Горанов е отговорен за финансирането на Пеевската “Водстрой” през Българската банка за развитие. Нищо, че днес обяснява как това финансиране е станало, когато той не е бил министър. Това е вярно, но при Горанов министър, подопечната му ББР покри банкова гаранция на “Водстрой” за близо 35 млн. лв. И кухата компания продължи да се радва на държавните ласки.

Осведомеността на финансовия министър, че Пеевски е покрил кредитите на свои фирми към КТБ е забележителна. Не е ясно само как Пеевски едновременно не е имал фирми, кредитирани от КТБ и е покрил задълженията на всичките си фирми към КТБ.

Целият цирк “Горанов” идва от заплахата, че Цецка Цачева ще загуби изборите в неделя и ще се наложи Бойко Борисов да си подаде оставката. Това поне е последното/поредното обещание на премиера по въпроса. Горанов сега е в серия медийни изяви, които имат за цел да обяснят колко вредно и неправилно е това. Хвърлят се големи залози от рода на “държавата спира, бюджета пропада, ДПС се завръща”.

Истината е, че ДПС никога не си е отивало и се ползва дори и в момента с финансовата щедрост на държавата. Причината за тази финансова щедрост се казва Владислав Горанов. Сега той е активиран от началника си Пеевски да защитава тезата колко вредно е Борисов да подава оставка.

ДПС ще подкрепи на тези избори Цачева. Независимо какво ви говорят. Пеевски е в остра нужда Борисов да стои на власт. Падането на Борисов ще отвори опцията за истински разследвания по казуса КТБ, а това вещае много проблеми за тандема Борисов – Пеевски.

Мислете в неделя. Искате ли Борисов и Пеевски да продължават да ви управляват.

Мирослав Иванов, Фейсбук

loading...
Пеевски иска Борисов да остане на власт и ДПС ще гласува за Цачева by