PayPal, Mastercard, Visa, Uber и Stripe инвестират в новата криптовалута на Facebook

в Крипто
Loading...

PayPal, Mastercard, Visa, Stripe и Uber ще бъдат сред  десетте компании, инвестиращи приблизително по 10 милиона долара, за да подкрепят новата криптовалута на Facebook.

Както бе обявено в WallStreet Journal, компаниите ще се присъединят към консорциум, който ще управлява марката.

Facebook Global Holdings регистрира “Libra Networks” в Швейцария като финансова технологична компания, фокусирана върху блокчейн и плащания, както и анализ на данни и инвестиране. Наскоро Лаура Маккракен, ръководителя на финансовите служби и партньорствата за плащания за Северна Европа във Facebook, потвърди, че на 18-ти юни ще бъде публикувана бяла книга.

Криптовалутата ще може да се прехвърля с нулеви такси сред продуктите на Facebook, а компанията работи с търговци за приемане на монетата, съобщава TechCrunch. Няма много подробности за механиката на цифровия актив.

Не е ясно как Facebook ще се справи с международните регулации, но проект от такъв мащаб може да принуди правителствата да обръщат по-сериозно внимание на сферата. Изграждането на мрежа от потребители може да бъде голяма трудност за компаниите в сектора на плащанията.

С една от най-големите мрежи в света, Facebook има значително предимство пред конкурентите.

Партньорите, участващи в стартирането на криптовалутата, ще имат възможността да следят отблизо нещо, което би могло да се превърне в изключително силен конкурент на пазара.

 Създаването на асоциацията Libre ще позволи на Facebook да поддържа известна степен на разделение между тяхната платформа за социални медии и криптовалутата. Дали това ще помогне да бъдат избегнати регулаторни проблеми може да бъде разглеждано като показател за успеха на проекта.

 Успехът на Facebook в изграждането на международна аудитория може да се превърне в победа за целия крипто пазар.

Домакинът на CNBC CryptoTrader Ран Нойнер говори за монетата на социалната мрежа, като каза следното:

Cryptodnes. bg

ПО ТЕМАТА

GlobalCoin на Facebook най-вероятно ще бъде обявен на 18 юни

 

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе