Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Патриотите приемат СЕТА, ще се правят на “луди” в коалицията…

в България
Loading...

За възможно най-безпринципната част от бъдещата коалиция, научихме от наши хора близки до преговорите. “Обединените патриоти” са се съгласили въпросът със СЕТА да не влиза в коалиционното споразумение. Това означава, че като казусът се постави, всеки ще може да гласува както си иска. Т.е. ГЕРБ ще могат да направят съюз с ДПС, за да мине скандалното споразумение. Това обаче няма да навреди на коалицията, въпреки че е ДПС, и въпреки че СЕТА е сред основните приоритети на Патриотите – отхвърлянето и.

Реално в коалиционното споразумение следва да влязат най-важните въпроси, защото нали това е смисълът на всяко едно споразумение. Да се знае каква ще е политиката по важните въпроси. Невключването на такъв въпрос означава чиста политическа схемотехника, която да позволи коалиция на напълно безпринципна основа. Давайте властта, пък какво сме обещавали няма значение, спорните въпроси ще ги преглътнем. Защото нали безспорният въпрос е властта.

На база на програмите им, ГЕРБ и Патриотите просто не могат да съставят коалиция. Те са коренно противоположни като възгледи. Зад тях стоят различен вид избиратели. И това Патриотите да позволят СЕТА, и след това правителството да оцелее, е абсолютна политическа порнография.

От друга страна обаче, на база на финансово-лидерските интереси, всякакви коалиции са възможни. Тогава имената на партиите и написаното в програмите придобива символично значение. Остава само властта и привилегиите и.

Най-вероятно СЕТА ще мине със 121 гласа, колкото имат ГЕРБ и ДПС. Патриотите ще обявят, че са гласували “против”, но няма да се оттеглят от правителството. Същото това правителство, което после и ще я прилага тази СЕТА. Ще каже на селските стопани да затварят ферми, а на народа да яде ГМО.

Поне 80% от обществото е против този скандален договор, но неолибералният световен елит вече си е гарантирал прокарването му. Ще крещим, ще протестираме, но накрая политическата комбинаторика ще победи. А и Патриоти, и гербери, ще стоят отстрани и ще ни се надсмиват ехидно с претъпканите си с пари джобове…

Добри Божилов,ГН

Loading...

Последни от България

Отиди Горе