Патриархът заклейми гей парада! Казано е: “Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто – зло…”

в България

Патриархът заклейми гей парада!

В централната част на столицата ни отново ще станем свидетели на открита, натрапвана пропаганда и публична демонстрация на хомосексуализма като начин на живот.

Скъпи чеда на Българската православна църква, на 18 юни – Задушница, когато православните християни възпоменават паметта на своите починали близки и отправят молитви за упокоение на душите им, за девета поредна година в центъра на София ще се проведе “София прайд”.

Това се казва в обръщение на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

В обръщението си Негово светейшество отбелязва, че живеем във времена, когато нравствените ценности, които векове наред са били верен ориентир за хората, крепило на морала и спойка за обществото, лекомислено и целенасочено се подлагат на подмяна и отхвърляне, а казано е: “Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто – зло, тъмнината считат за светлина, и светлината – за тъмнина!” (Ис. 5:20).

От Бога, Който е сътворил човека като мъж и жена (Бит. 1:28) е даден и вложен нравствен закон: мъжът и жената да се свързват в свещения и благословен съюз на брака, мъжкото и женското начало да се съединяват и в това общение и единение в любовта да възрастват към съвършенство. Този модел на човешки взаимоотношения е фундаментален, а пренебрегването му води към духовна смърт – както за отделния човек като личност, така и за семейството и обществото, заявява патриарх Неофит.

В обръщението си Негово светейшество посочва, че провъзгласяването на греха за норма и на пагубното – за добро, не е нещо ново за човечеството. В историята се наблюдават трагични повторения: във време на морална криза и упадък народите биват обхващани от користолюбие и греховни страсти, които изместват традиционните нравствени ценности и идеали, поразяват като с метастази здравето на обществото и неизбежно водят цивилизацията към нейния упадък.

Съвременното общество, откъснало се от християнските си корени, в стремежа си да бъде толерантно и хуманно, подменя разбирането за основни ценности като любов и свобода и нарича хомосексуализма с нравствено-неутрални изрази като “сексуално малцинство” или “различна сексуална ориентация”. Но да обичаш човека, да го цениш и уважаваш, не означава да бъдеш равнодушен към това по какъв път върви той: истинен или лъжовен, път към спасение или към погибел, към живот или смърт, посочва патриарх Неофит.

В обръщението си той заявява, че “като се отнасяме с пастирска загриженост, отговорност и любов към хората с хомосексуални наклонности, както към всички чеда на Българската православна църква и целия български народ, решително се противопоставяме на опитите да се представи и наложи греховната тенденция като норма в нашето общество, като повод за гордост и пример за подражание”.

“Отправяме сърдечна молитва към всеблагия Бог, Който не иска смъртта на грешника, но да се отвърне от пътя си и да бъде жив (Йез. 33:11), да даде покаяние и вразумление на всички, да им прости съгрешенията и да ги спаси по Своята велика милост и човеколюбие. Амин!”, казва патриарх Неофит в обръщението си, което завършва с неговите думи “С любов и загриженост”. / dir.bg

Патриархът подкрепи инициатива срещу еднополовите бракове

Българският патриарх Неофит декларира своята подкрепа за инициативата „Мама, татко и деца”, която настоява единна дефиниция за брак и семейство в ЕС: бракът е между един мъж и една жена, а семейство – основано на брак и/или потомство. За това съобщиха от Асоциация „Общество и ценности”.

Според организаторите на инициативата „Мама, татко и деца”, тръгнала от Унгария, Словакия, Полша, Хърватия, Швеция, Франция, Португалия и Германия, тя „дава възможност на гражданите да отговорят на засиления неправомерен натиск от страна на Брюксел през последните години за редефиниране на брака”, съобщава бТВ.

Цитира се изказване на зам.-председателя на ЕК Франс Тимерманс от юни 2015 г., в което той призовава всички държави членки на общността да легализират еднополовите бракове.

В писмото на Неофит *  се посочва, че Православната църква, „пазител на традиционния брак, семейството и децата” подкрепя „Мама, татко и деца”, както и да бъде защитено правото на всяка страна членка на ЕС сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството.

Целта на инициативата е да получи подкрепата на 1 млн. граждани на ЕС до 10 декември, като до момента инициативата е събрала под една трета от нужните подписи. Ако все пак мине границата, нейното предложение ще влезе в Европейскта комисия за обсъждане. / ГЛАСОВЕ

Патриархът подкрепи Европейската гражданска инициатива за защита на децата и семейството

patriarh-neofitСофия, 19.11.2016г. Българският патриарх даде своята подкрепа и благословение на Европейската гражданска инициатива “Мама, татко и деца”. Тя цели да защити децата, брака и семейството в Европейския съюз, като поиска приемането на единни дефиниции за брак и семейство: бракът да бъде дефиниран като съюз между един мъж и една жена, а семейството – основано на брак и/или потомство. Тези определения  ще важат за общите документи и директиви на ЕС и няма да променят определенията за «брак» и «семейство» в националните законодателства.

В писмото (виж по-долу) получено от Патриарха се казва, че Православната църква, като пазител на традиционния брак, семейството и децата подкрепя да бъде защититено правото на всяка страна членка на Европейския съюз (ЕС) сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, което право е залегнало в чл. 9 от Хартата за основни права на ЕС.

За да успее ЕГИ “Мама, татко и деца” трябва да събере 1 000 000 подписи на граждани в ЕС до 10 декември, 2016г. Всеки пълнолетен български граджданин може да подкрепи инициативата онлайн на: www.mumdadandkids.eu/bg  или на хартиената бланка, която може да се изтегли от същия сайт на инициативата.
До момента над 317 000 граждани на ЕС са дали подкрепата си за ЕГИ “Мама, татко и деца”. България е желателно да събере 12 750 подписи до 10 декември. До момента у нас близо 3000 души са подкрепили инициативата. Хартиените бланки, попълнени и полу-попълнени, следва да се изпращат до 1 декември, 2016г. на адреса на “Мама, татко и деца”: София 1309, п.к. 3, България.

Както при националните референдуми, така и за Европейските граждански инициативи се изисква гражданите да посочат трите си имена, единен граждански номер, гражданство, дата и подпис (последното важи за хартиените бланки), за да бъде зачетен подписа им.

Picture

Как да защитя семейството чрез ЕГИ “Мама, татко и деца”?


Църквата ни се обяви против допускането на повече бежанци

Църквата ни се обяви против допускането на повече бежанци


Патриарх Неофит: Живеем във времена на подменени ценности

Патриарх Неофит: Живеем във времена на подменени ценности


Loading...
loading...
loading...

Последни от България

Отиди Горе