Патриарх Неофит: Живеем във времена на подменени ценности

в България

Живеем в трудни времена, в които сякаш самите основи на света около нас се разклащат. Нравствени ценности, които векове наред са били ясен ориентир за хората, крепило на морала и спойка в обществото, лекомислено се подлагат на съмнение и отхвърляне. Това казва в обръщението си към народа патриарх Неофит за Великден.

За първи път той извърши ритуала „умиване на нозете”. Според Библията на този ден Христос измива краката на неговите апостоли и установява Светите тайнства.

Архимандрид Дионисии изми нозете на 12 деца от столичното Първо помощно училище “Проф. Георги Ангушев” в София., а патриарх Неофит чете молитва в храм-паметника „Св. Александър Невски”. Чрез умиването се смята, че Христос напомнял на апостолите и на всички християни да подражават на своя Господ и по неговия пример да бъдат смирени, кротки и търпеливи.

В обръщението си Патриархът отбеляза още: И в тази обстановка на ценностна дезориентация, вълни от мигранти с различни вярвания, светоглед и традиции прииждат и ни поставят пред нови изпитания./BIG5.bg

loading...
Патриарх Неофит: Живеем във времена на подменени ценности by

Последни от България

Отиди Горе