Пасков: Руската политическа върхушка не обръща внимание на нашите политици

в България

Анализаторът подготвя
видеообръщение
към руският президент
Владимир Путин

Руската политическа върхушка не обръща внимание на изказванията на нашите политици. Това коментира политическият анализатор Пламен Пасков в предаването „Делници“ на телевизия Евроком, по повод скандалното изказване руският кандидат-депутат Пьотр Тлстой.

Ако някое малко кученце лае зад гърба на голямо куче, само защото някой го насъсква, то голямото само се обръща назад, за да види какво става и отново продължава напред. Такова е отношението на руските политици към България, заяви Пасков, който от години живее в Русия.

Припомняме, че така нареченият скандал гръмна в понеделник, когато руският кандидат-депутат от партията „Единна Русия“ направи изказване, че страната ни ще бъде купена цялата. Неговите думи провокираха гневна ответна реакция от страна на родни политици. Депутати от Реформаторския блок квалифицираха думите на Толстой, като посегателство върху националната ни сигурност. Те окачествиха деянието му като „поредното руско арогантно депутатско изявление”.

Политическата група на Реформаторите призова Министерството на външните работи на България да поиска официалната позиция на Кремъл и на руското посолство в София.

От своя страна министърът на външните работи Даниел Митов заяви, чрез социалните мрежи, че бъдещият депутат може да получи забрана да посещава България.

Анализаторът Пламен Пасков заяви, че в близките няколко дни възнамерява да направи специално видео обръщение към президента Владимир Путин, относно твърденията на Толстой. / Телевизия Евроком

loading...
Пасков: Руската политическа върхушка не обръща внимание на нашите политици by

Последни от България

Отиди Горе