Първият трилионер ще бъде този, който развива изкуствения интелект

в Свят

Известният милиардер и инвеститор Марк Кюбан е сигурен, че тайната на успеха в бъдещето ще бъдат изследванията и разработките на изкуствения интелект.

Компаниите, които не използват невронни мрежи и дълбокото машинно обучение, ще загубят. А тези, които успеят да развият ИИ, ще спечелят милиарди, а след това и трилиони долари.

Марк Кюбан

Първият собственик на финансово състояние в размер на трилиони долари ще бъде специалист по изкуствен интелект и свързаните с него области, намерил ново приложение на тази технология и успял да се възползва от нейния колосален потенциал. Тази прогноза даде предприемачът и инвеститор Марк Кюбан на фестивала SXSW в Остин.

Кюбан каза още, че е разбрал от свои източници, че след внедряването на ИИ, доходът на Google е нараснал с $9 милиарда. „Каквото и да изучавате и развивате в момента, ако не започнете възможно най-бързо да внедрявате дълбоко машинно обучение, невронни мрежи и ИИ, неизбежно ще загубите“ – каза още Кюбан за CNBC.

Предприемачът подчерта, че в света е започнал процес на автоматизация на това, което е вече автоматизирано и по този начин много професии се заемат от машините. „Аз не бих искал да стана счетоводител, кредитен инспектор или ревизор. Предпочитам да стана философ“ – подчерта милиардерът на SXSW.

От Даниел Десподов в Кaldata.com
Първият трилионер ще бъде този, който развива изкуствения интелект by

Последни от Свят

Отиди Горе