Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Първите милиони на Иван Костов

в България
Loading...

Продължаваме да четем най-интересните моменти от Споразумението за закупуване на електроенергия между НЕК и ТЕЦ “Марица Изток 1”, сега известна като “американската” ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, сключено 42 дни преди падането на кабинета Костов, но подготвяно и даже реализирало се още от първата половина на мандата му.

Преди два дни в “Схемата на грабежа през “американската” ТЕЦ “МИ1” 2” ви показах как новите собственици на българската ТЕЦ са начислявали на “експертите” си по “развитие на Проекта” заплати в размер на 1 000 (хиляда) ЕВРО, на ДЕН, на ЧОВЕК.

Оказа се, че подобна практика е имало, по същото направление “развитие на Проекта” и от страна на държавната Национална електрическа компания (НЕК), коато в споразумението, за по-кратко, се обозначава като Купувачът.

И ето какво четем там (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка):

 

Не е имало абсолютно никакъв проблем, както Костов, така и избрани другари от тогавашната “демократична” върхушка да са източвали тези 5 милиона евро чрез подставени “експерти”.

Точно като хидролог №1 на страната – Ахед Доган, по една друга схема. Ако пак внимателно се вгледате в краткият текст от снимката ще забележите, че кранчето е било отворено от 1-ви юли 1998-ма г. до падането на Костов от власт (24-ти юли 2001-ва г.).
Практически ТРИ години. Става въпрос за приблизително 10 милиона лева. Отсрещната страна си е раздала ТРИ пъти повече, което не изключва вероятноста и от там също да са намазвали и български “експерти”.

Когато преди два дни ви показах “Схемата на грабежа през “американската” ТЕЦ “МИ1” 2” едни индивиди, сами наричащи себе си костовисти, ме нападнаха масово във Фейсбук, че видите ли през 2001-ва г. Костов не е бил на власт, че споразумението не било за това, за което то действително е подписано, че оригиналните извадки от него били само опорни точки срещу командира им, и какво ли още не.

За тези екземпляри няма нищо друго вярно на света освен словоблудствата на патрона им.

Това си е техен проблем, Аз предпочитам да вярвам на фактите и истината ми е по-скъпа от всякакви тяхни идоли и кумири. И да престанат да ме занимават с болните си мозъци.

Времето ми е скъпо – търся още доказателства за престъпленията на драгалевския.

 

ВИЖТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО: Първите милиони на Иван Костов 2

Първите милиони на Иван Костов 2

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе