Първанов: БСП са сектанти

в България
Loading...

Експрезидентът и лидер на АБВ Георги Първанов скочи остро на бившите си колеги от БСП, определяйки ги като сектанти. Причина за тежкото му обвинение е проектът за политическа декларация, която трябва да бъде приета на предстоящия конгрес и носи наименованието “Съвременници на бъдещето – 215 години БСП”.

Според Първанов от разделението на предшественичката на БСП на тесни и широки социалисти, такова сектанство, насочено към очистване на различно мислещите, не е познато в историята на партията.

Той предрече много лош край на левицата в България без обединение, тъй като тя ще последва другите такива политически сили в останалите страни на Европа. “Няма да стигнем далеч, ако заложим на сектанството”, отсече Първанов.

Това стана по време на честването на 100-годишнината от рождението на д-р Петър Дертлиев от партия “Български съциалдемократи”.

Порицавайки БСП за сегашната ѝ позиция, Първанов припомни опитите на Доктора и на него като лидер на БСП да направят лявото обединение, тръгвайки от Солун, минавайки през Лесидрен и полагайки основите на дългосрочния проект “Коалиция за България”, който вече не съществува.

Първанов призна, че впоследствие, когато стана президент, винаги се е питал как би постъпил Дертлиев на негово място. Определи провала на кандидатурата му за президент като “скроен номер и на него, и на България” и призова левицата да търси своята кандидатура за следващ президент през образа и морала на Дертлиев.

Loading...

Последни от България

Отиди Горе