Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Парламентът на Кипър гласува за отмяна на санкциите на ЕС срещу РФ

в Свят
Loading...

Парламентът на Кипър гласува за резолюция за отмяната на санкциите на ЕС срещу Русия. Документът, представен за разглеждане от членовете на кипърската „Прогресивна партия на трудовия народ“, бе подкрепен от 33 депутата, 17 се въздържаха, никой не гласува против инициативата, предаде в четвъртък (7 юли) „Взгляд“.

В приетата резолюция се съдържа призив на парламентаристите към правителството на Кипър да започне работа в рамките на Европейския съвет за отмяната на антируските санкции. В документа също така се посочва необходимостта от създаване на условия за отмяна на забраната от страна на Русия за внасяне на кипърски стоки в страната, съобщи ТАСС.

По-рано в четвъртък бе съобщено, че в Камарата на представителите на парламента на Кипър ще се проведе гласуване по резолюцията за отмяната на санкциите срещу Русия, проектът е внесен преди месец от депутати от фракцията на комунистическата „Прогресивна партия на трудовия народ на Кипър“ (АКЕЛ) – втора по големина в парламента.

Преди това четири италиански области (Венето, Ломбардия, Лигурия и Тоскана) гласуваха за резолюцията, призоваваща към преодоляването на санкционния режим и възстановяването на отношенията с Русия. / Руски дневник

Последни от Свят

Брекзит в 2 снимки

Loading... ПО ТЕМАТА; Един малко известен ФАКТ; Кралицата на Великобритания можеше да отмени резултатите от
Отиди Горе