Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Оцеляване: Как да оцелеете в уличен бой

в Любопитно
Loading...

Всеки, рано или късно се сблъсква с  агресията по улиците. Многото квартали с панелки  в  големите градове – не са  най-доброто място за вечерна разходка, а и в центъра все по- често е опасно. Вие може да бъде въвлечени в бой на улица за част от секундата, без да имате никакъв шанс да избягате или да се обадите за помощ. Ние ще ви разказжем какво да направите в такава неприятна ситуация.

Внимание
Опитайте се   бързо да  анализирате околността. Обърнете  внимание на обектите, които могат да се превърнат в оръжие. От съществено значение са пътищата за отстъпление ако противникът внезапно получи подкрепление.

Готовност
Винаги изхождайте  от най-лошите предположения. Нападателят на теория може да се бие по-добре. Той може да има бокс или нож. Няколко удара ще ви се наложи да отнесете  –  бъдете подготвени за това и  морално и физически.

Контрол на дистанция
Започнете да налагате на врага  удобно разстояние още  преди боя. Местете се ненатрапчиво, но така, че врагът да  трябва да прави допълнителни стъпка, за да започне атака. Използвайте активни движения: ръцете ви вече ще създадат определен щит. Също така не е нужно да губите времето си, за да заемате бойна позиция.

Спокойствие
Опитайте се да запазите спокойствие. Ситуацията  вероятно ще предизвика  огромна доза адреналин и тялото реагира с  повишено желание да се бори. Дишайте дълбоко и не се поддавайте на подсъзнателното желание да се напрягате. Колкото повече сте спокойни – толкова по-лесно ще бъде да нанесете правилен удар, като вложите в него теглото на цялото си тяло.

Баланс
Заемете най-балансираната  поза. Краката са на ширината на раменете, коленете леко свити. Не позволявайте да ви свалят земята: това е много опасно за неподготвени хора. Ако врагът има някакъв опит, това ще е  доста зле за вас.

Честност
Оставете благородството за книгите и филмите. На улицата се биете за своето здраве, а понякога и за живота си. Удряйте в  слънчевия сплит, в  гърлото и очите, не се колебайте да ударите в слабините – всичко, за което се сетите.

Ниво на боя
Не забравяйте да използвате краката си. Тежки удари в  пищялите, глезените,  капачките на коленете ще ви осигурят сериозно предимство. Но не се опитвайте  да удряте  противника така, както се гледали във филмите с маваши-  би било глупаво: повдигнат крак над талията много лесно се хваща.

Успех! И дано не ви се налага! 

ЕНЕРГЕТИКА

ПО ТЕМАТА:

Оцеляване : Нож на гърлото. Какво да правим ?

 

Последни от Любопитно

Целта на корпорации като Монсанто е да направят хората хранително зависими и затова всяка година се избиват хиляди животни, заради измислени болести (ВИДЕО)

Loading... Международните корпорации, разработващи генно модифицирани семена, следват стратегия за получаването на
Отиди Горе