Отношението към Русия в дебатите между Макрон и Марин Льо Пен

в Свят

Отговаряйки на въпрос на водещите, какво ще бъде при победа на президентските избори отношението на кандидатите към президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп, Макрон заяви, че здравите връзки със САЩ, като традиционен стратегически партньор, са приоритет, че той ще се стреми да укрепва диалога с американския лидер по въпросите за борбата с тероризма и промяната на климата.

Макрон нарече Путин «работен партньор» по «регионалните проблеми» — украинската и сирийската кризи.

Макрон отбеляза, че няма намерение да се поддава на натиск от страна на руския лидер.

«Това ще бъде работен партньор по някои регионални проблеми, по които заедно ще водим диалог, но си давам сметка, че по много въпроси ние двамата ще имаме различни приоритети и ценности», каза Макрон.

На свой ред Льо Пен заяви, че иска да постигне баланс в отношенията с Москва и Вашингтон.

«Нямаме никакви причини да водим «студена война» с Русия, но имаме всички основания с Русия да изграждаме дипломатически, търговски, стратегически отношения, защото това е велика държава», каза Льо Пен.

Льо Пен обвини опонента си в стремеж да угоди на Германия, въпреки националните интереси на Франция.
«При всички положения Франция ще бъде ръководена от жена: или аз, или госпожата (Ангел Меркел, бел.ред.), пошегува се лидерът на «Националния фронт».

Кандидатите рязко се разминаха в мненията си относно повода за единната европейска валута.

Льо Пен призова да се върне френският франк за вътрешното разплащане, но да се запази еврото като обща валута, с която, както и до момента, да работят банките и крупните компании.

Лидерът на «Националния фронт» заяви, че връщането към националната валута ще облекчи конкуренцията на международните пазари за Франция.

На свой ред Макрон заяви, че наличието на две валути е невъзможно.

Според него, Франция работи в условията на интегрирана европейска икономика, затова отказът от еврото ще занижи конкурентоспособността на страната, а връщането към френския франк е огромна опасност за французите.

 News Front

loading...
Отношението към Русия в дебатите между Макрон и Марин Льо Пен by

Последни от Свят

Отиди Горе