Открита е мумия на извънземен в Наска (ВИДЕО)

в Екзополитика

Официалното оповестяване на тази находка ще се случи на 11 юли в гр, Лима. Преди време, бях публикувал, за открита мумифицирана ръка с три пръста от странно същество. (Виж тук).

Въпреки, че бях малко скептичен, публикувах откритието.

Тогава все още се правеха археологически разкопки.

Реших да следя развитието на всичко това и бях шокиран, когато преди няколко дни беше обявено официално, че е открито цяло, странно мумифицирано тяло в Наска.

Тази новина за кратко време обиколи всички социални мрежи от световен мащаб, което веднага привлече и вниманието на международната научна общност.

Видеото от откриването на находката причини шок в YouTube.

Според експерти от университета в Санкт Петербург, характеристиките на тази мумия не е деформация, а физическо тяло, на „още едно хуманоидно създание.“

Мумифицираното тялото на хуманоида е с удължен череп и три пръста на всяка ръка.

Въпреки че има много съмнения за истинността на констатациите, там са и тези, които вярват, че това предполагаемо извънземно може да се окаже много важно за историята на човечеството.

От изявленията на мексиканския журналист Хайме Маусан в няколко интервюта, стана ясно, че към изследователските екипи ще се присъединят учени от цял свят.

Той допълни, че е имало голям интерес от Съединените Щати, да приберат находката в американска лаборатория.

На което категорично е било отказано.

Ето защо са били включени руски учени от университета Санкт Петербург и независими учени от САЩ.

Всъщност предстоят пълни и по-подробни анализи.

Дължината на тялото е с височина 168 см. и е много подобно на човешките пропорции на тялото.

Въпреки това, характеристиките, които отличават индивида са трите дълги пръста на ръцете и краката, продълговатия череп и липсата на нос и уши (само дупки в тези области).

Също така, резултатите от теста показват, че въглеродните остатъци датират мумията в периода 245 пр.н.е до 410 год сл.н.е. По същия начин, ДНК е в ход, което ще спомогне за проверка на по-нататъшен анализ на резултатите от сканирането на САТ ( CAT сканиране, наричано още CT (компютърна томография) е изследване с триизмерен рентгенови снимки, показващи компютъризирани вътрешните органи, меките тъкани, кръвоносните съдове и кости. Компютърна томография са по-подробни от стандартните рентгенови лъчи.)

Изследователите, които отговарят за проучванията на мумията ще представят пред света и ще изяснят детайлите на откриването й, на 11 юли в град Лима.

Учените допълват, че в античните петроглифи на племето, което живяло в Наска, са изобразени „богове“ с три пръста. Това изобразяване продължава да се забелязва и в техният фолклор.

Аз ще следя за Вас с интерес събитията за следващите новини около тази находка, защото ако се окаже истинска, това ще бъде най-голямото откритие на 21 век, което ще преобърне всички теории до днес за произхода на човечеството.

Ще напомня, че детайлите и крайните резултати от научните изследвания ще бъдат оповестени официално на 11 юли, 2017 година в гр. Лима, столица на Република Перу.

Тук ще Ви оставя видео презентацията на gaia.com, които за сега са откупили правата за медийно отразяване на откритието.

Автор: Петър Симеонов 
Източник: Peshakoff Studio

 

Последни от Екзополитика

Отиди Горе