Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

От 2025 година Норвегия забранява автомобилите с ДВГ

в Технологии
Loading...

Четирите основни политически партии на Норвегия се споразумяха, че от 2025 година на територията на страната трябва да бъде забранена продажбата на автомобили с двигатели с вътрешно горене, които използват дизел и бензин

Въпреки че 30% от бюджета на Норвегия се крепи върху продажбата на нефтопродукти, в страната от 10 години се обсъжда идеята от пътищата да изчезнат автомобилите, използващи петролни продукти.

Притежателите на електромобили в Норвегия имат редица привилегии. Така например, електрическите автомобили са освободени от данъци, имат право на безплатно паркиране и могат да се движат по пътните платна, предназначени за обществения транспорт.

Миналата година в Норвегия бяха продадени над 26 000 електромобила, като повечето от тях разполагат с компютърни автопилоти. Най-популярни са Tesla Model S, Renault Zoe и Nissan Leaf. Илън Мъск и неговата Tesla Motors вече реагираха на тази новина чрез своите официални страници в социалните мрежи със съобщението “Чудесни новини. Кой е следващият”. Мъск написа в Twitter “Колко интересна държава. Чудесни сте!”.

Норвегия много държи на своята екология. Охраната на природата е една от приоритетните области в законодателството на страната. А на 26-ти май се появи съобщение, че Норвегия се отказва от покупката на стоки, произведени от отсечени дървета. От Даниел Десподов в kaldata.com

ВИДЕА: Сбогом на петрола !

Последни от Технологии

Отиди Горе