Орден ”Гнила ябълка” за френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан

в България
Loading...

ДАЙТЕ МУ ОРДЕН „ГНИЛАТА ЯБЪЛКА“

Той е много сладък дърдоран.

Това е френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, който – докато адвокатстваше за интересите на една френска фирма – твърдеше, че има „гнили ябълки“ в съдебната ни система и тя трябва да се реформира.

Когато обаче неговото протеже, нелепият министър на правосъдието Христо Иванов, провали съдебната реформа, Ксавие не обели и една гнила дума.

Сега е зает да продава нови мъдрости, също гнили.

Днес казал по телевизията, че бежанците не са сериозна заплаха за нахлуването на терористи на територията на Европа.

Терористичните актове в Париж не били извършени от бежанци, а от хора, родени във Франция, от френски граждани.

Специалистът по гнили ябълки ни натрапва типичен пример за несмислено говорене: сякаш не е и чувал за драмата в Сарафово и за десетките други атентати по всички краища на света, извършени от подвижни терористични ядра.

Ксавие продължава: „Бежанците не са заплаха и за социалните системи на Франция и Германия, тъй като във Франция по-сериозният проблем е наличието на 5 милиона безработни.

Освен това, тези хора, които идват със семействата си в ЕС, ще останат само няколко години, докато се възцари мир в родината им“.

И накрая, още една гнила ябълка: „Проблемът в Сирия не може да бъде решен с Асад. Това е причината Франция да иска въздушни удари още преди 4 години“.

Тоест – казва Ксавие – да дадем Сирия на Ислямска държава, а сетне ще продължаваме с дърдоренето, за да забравят хората провала на „Арабска пролет“ и краха на износа на фалшиви революции.

Така говорят тия хора, защото ви смятат за аборигени.

Плевнелиев трябва да измъти орден „Гнилата ябълка“ и да го връчи на Ксавие. Сетне и на мъдреци от други посолства.

Кеворк Кеворкян , Фейсбук

Loading...

Последни от България

Отиди Горе