Орбан отсече: ЕС трябва да залови ѝ депортира всички нелегални в лагери извън Съюза

в Свят

Според унгарския премиер ЕС трябва да залови и депортира всички нелегални имигранти и да ги събере в бежански лагери под европейски надзор извън границите на Съюза, откъдето ще могат да кандидатстват за убежище, предаде “Ройтерс”.

“Това би могло да бъде остров, или крайбрежна зона в Северна Африка, но сигурността и снабдяването трябва да бъдат гарантирани от ЕС в негов собствен интерес”, казва Орбан в интервю, публикувано днес в новинарския сайт “Ориго”, предаде БТА.

“Трябва да създадем големи бежански лагери извън ЕС, с въоръжена охрана и финансова издръжка, осигурена от Съюза. Всички, които са дошли нелегално, трябва да бъдат заловени и депортирани там. Там те могат да подадат молба за убежище”, пояснява Орбан.

По думите му това е “тежка морална задача”, но е единствената алтернатива на това мигрантите за останат в Европа, да бъдат разселени из континента и да създават по-нататъшни проблеми.

“Релокацията е упражнение по безполезност, понеже тези, които са искали да бъдат в Германия, веднага ще се върнат там след разселването им”, смята Орбан.

“Има само едно решение, изгодно за всички – и за нас, които още не сме в затруднение, понеже се защитихме, и за страни като Германия, които вече са загазили: “Вън (мигрантите) от Съюза”, заяви Орбан.

Той отново заяви, че външните граници на ЕС трябва да бъдат укрепени, за да не се допусне повтарянето на мигрантската вълната от 2015 г.

“Границите трябва да се използват, защото ни пазят. Някои си въобразяват свят без граници. Аз съм от онези, които не желаят да видят световната цивилизация променена”, каза Орбан, цитиран от “Ройтерс”. / ГЛАСОВЕ

loading...
Орбан отсече: ЕС трябва да залови ѝ депортира всички нелегални в лагери извън Съюза by

Последни от Свят

Отиди Горе