Орбан гони Сорос от Унгария

в Свят

Всяка група от гражданското общество, която се финансира от милиардера Джордж Сорос, трябва да бъде „изметена“ от Унгария, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на заместник-председателя на управляващата партия ФИДЕС – Шилар Немет.

Сегашната мигрантска инвазия от една страна се управлява от трафикантите на хора, а от друга от активистите, които подкрепят всичко, което отслабва държавата. Това пък заяви унгарският премиер Виктор Орбан пред държавното радио в Будапеща.

„Сорос е може би най-добрият изразител и лицето на този западен начин на разсъждение и на тази мрежа от активисти“, каза още той.

Според него, „ако не се преборим за Европа тогава ще се реализират сънищата и мечтите на някой финансисти и транснационални активисти, които никой не е избирал“. „Европейската левица участва в унищожаването на националните държави в полза на международните космополитски общности“, каза още Виктор Орбан.

”Много трудно може да си представим как така толкова големи европейски държави с перфектно работещи разузнавателни служби не бяха в състояние да приемат няколко хиляди бежанци в Европа“, подчерта още унгарският премиер и добави: Това, което се случва в Европа днес няма демократични основи, а самият Европейски съюз върви от състояние на организирани институции към анархия. „Хората в Европа започват да се събуждат и разбират, че миграцията е културен въпрос и става въпрос за нашата идентичност“, каза в заключение Виктор Орбан.

Bloomberg отбелязва, че в програмата на унгарския парламент в следващите дни са предвидени и дебати за закон, който позволява на властите в страната да извършват одити на висши служители в неправителствените организации.

Виктор Орбан е първият европейски лидер, който открито подкрепи кампанията на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп. Унгарският премиер пренебрегна критиките на Европейската комисия (ЕК) и администрацията на Барак Обама, че изгражда „нелиберална държава“ по подобие на Русия, Китай и Турция.

Виктор Орбан е критикуван в страната и чужбина за репресиите му срещу гражданското общество, които започнаха през 2014 г. Той нееднократно обвинява неправителствените организации, че получават пари от чужбина, за да организират бежански вълни и поощряват миграцията.

Самият Орбан се закани вече нееднократно да притисне Сорос. / Нюз БГ, Блиц

loading...
Орбан гони Сорос от Унгария by

Последни от Свят

Отиди Горе