ОФИЦИАЛНО: Сирия призна Крим за неизменна част от Русия

в Свят

Сирия признава Крим за неизменна част от Русия, това заяви председателят на парламента на Сирия Хадия Абас в интервю за агенция Sputnik.

«…Ние признаваме, че Крим е неизменна част от Русия», — заяви Абас, подчертавайки, че отношенията между Сирия и Русия са стратегически и перспективни, а властта в републиката има намерение да работи за развитието им във всички сфери: политическа, икономическа, социална…

Както отбеляза тя, Крим е бил част от Съветския съюз,»поради събитията след разпада на СССР и до днес, този субект се върна към своите корени след свободното волеизлияние на народа по време на референдума в Крим, което удовлетвори интересите на жителите на полуострова».

«Те решиха да се обединят с държавата си. Ето това се случи!», — каза Абас.

Крим отново стана руски регион след резултатите от референдума, проведен след държавния преврат в Украйна. За присъединяването към Русия гласуваха над 95 % от жителите на полуострова.


Властите на Сирия официално признаха Крим за неотделима част от Русия. Това съобщи председателят на парламента на Сирия Хадия Абас, предаде РИА Новости.

« В Крим се случи следното: въпросният субект беше част от Съветския Съюз. И по ред причини и събития, развиващи се след разпадането на Съветския Съюз до наши дни, въпросният субект се върна към своите корени след свободното волеизявление на народа на референдума в Крим, което в резултат директно се отрази на интересите на жителите на полуострова. Жителите взеха решение да се обединят със страната си. Ето какво се случи!»-заяви Абас.

По думите на Абас, Русия и Сирия ще работят над развитието на отношенията във всички сфери.

NewsFront – Bulgaria

loading...
ОФИЦИАЛНО: Сирия призна Крим за неизменна част от Русия by

Последни от Свят

Отиди Горе