Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Образованието има цел да освободи децата от навика да мислят

в Свят
Loading...

Някои деца имат навика да мислят – една от целите на образованието е да ги освободи от него. Неудобните въпроси се игнорират, за тях дори наказват.

Колективните емоции се използват за да се наложат нужните възгледи, особено с националистически смисъл.

Капиталистите, милитаристите и духовниците си сътрудничат в областта на образованието, тъй като за всички тях е от полза у хората да се развива емоционално отношение към реалността, а не критическо мислене.

Бъртранд Ръсел*

* Бъртранд Ръсел е роден на 18 май 1872 г. в село Трелек, когато Обединеното кралство е в зенита на своята икономическа и политическа сила.

Като един от най-известните представители на интелигенцията, Ръсел има голям морален авторитет дори до средата на 90-те години на своя живот. Някои от въпросите, по които взема дейно участие, са ядреното разоръжаване, Виетнамската война, съветската диктатура, религиозния догматизъм и др.

На два пъти е арестуван поради пацифистката си дейност и проектите против употребата на ядрено оръжие, като втория път е на 81-годишна възраст.

През 1950 г. е награден с Нобелова награда за литература, „като признание за разнообразната и значима писателска дейност, с която защитава общочовешките идеали и свободата на мислене“.

Ръсел е атеист и силно антихристиянски настроен (говори за това по време на много от лекциите си).

ПО ТЕМАТА

Училището – Краят на свободното мислене (ВИДЕО)


Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност. Моля, подкрепете ни. Сайтът се поддържа с лични средства и всяка финансова помощ, дори и малка е в плюс за каузата му. Ако имате желание, с бутона отдолу, можете да дарите сума по ваше желание. Или станете месечен скромен спонсор. За което Ви Благодарим предварително!

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=77JJJLFTLWDWS&source=url
PayPal бутон

 

Последни от Свят

Брекзит в 2 снимки

Loading... ПО ТЕМАТА; Един малко известен ФАКТ; Кралицата на Великобритания можеше да отмени резултатите от
Отиди Горе