Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Обама: Ние сме единствената страна, където масовите убийства станаха рутина

в Свят
Loading...

Президентът на САЩ Барак Обама излезе с призив да се затегнат законите по контрола на оръжията в страната. Това стана след стрелбата в колежа в Розберг, Орегон, при която загинаха не по-малко от 13 души, а още 20 бяха ранени.

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че е наскърбен и разгневен след поредния случай на смъртоносна масова стрелба в страната, предадоха световните агенции.

“Онемели сме… Нашите мисли и молитви обаче не са достатъчни”, подчерта Обама с каменно изражение на лицето в изявление в Белия дом по повод смъртта на 13 души в колеж в северозападния щат Орегон, където 20-годишен младеж открил огън преди да бъде застрелян от полицията.

Ние сме единствената страна в света, където подобни масови убийства стават през няколко месеца. Това се превърна в рутина, заяви президентът.

Подобна инициатива изглежда доста логична. Както съобщи Аssociated Press, като цитира бившия президент на колежа Джо Олсън, за безопасността в учебното заведение следил само един охранител без оръжие, а в същото време на студентите било разрешено да носят в сградата оръжие в кобур.

26-годишният стрелец откри  стрелба на территорията на колежа около 10,40 местно време. Първоначално бе съобщено за 10 жертви на трагедията и минимум 20 пострадали. Нападателят е бил убит.

Последни от Свят

Отиди Горе