NYT: американски изтребители прихванаха руски бомбардировачи край Аляска

в Свят

Военновъздушните сили на САЩ прихванаха два руски бомбардировача Ту-95, които са се приближавали към бреговете на Аляска, пише “Ню Йорк Таймс” (The New York Times), цитиран от Ино.TV в сряда (19 април). Изданието отбелязва, че това е първият подобен инцидент откакто президент на САЩ е Доналд Тръмп, което за пореден път утвърждава влошаването на отношенията между двете страни.

Два руски бомбардировача Ту-95 в понеделник вечерта прелетяха на 150 км от крайбрежието на Аляска, което принуди американските ВВС да ги прихванат с два изтребителя F-22, съобщи “Ню Йорк Таймс”, позовавайки се на официалния представител на НОРАД Лорън Хил.

По думите на Хил американските самолети са съпровождали руските бомбардировачи в продължение на няколко минути, после те са се обърнали и са се върнали обратно в базата си, която се намира в източната част на Русия.

Министерството на отбраната на Русия потвърди, че във вторник военните на САЩ са пратили два изтребителя F-22 да съпроводят руските стратегическите бомбардировачи Ту-95МС близо до крайбрежието на Аляска, пише “Взгляд”.

Според доклада на МО на РФ два Ту-95MS са излетели от авиобазата Украинка в Амурска област и са завършили успешно на 17 април задачи в съответствие с плана на въздушния патрул. Маршрутът на бомбардировачите минавал над неутрална територия над Тихия океан по протежението на Алеутските острови.

“Самолетите са изминали около 5000 км при скорост до 850 км/час на височина до 10 хил. метра. Продължителността на полета е била повече от 7 часа. Над международни води край Аляска Ту-95MС са били придружени от изтребители F-22 на американските военновъздушни сили в продължение на 27 минути”, съобщи министерството.

Руски дневник

loading...
NYT: американски изтребители прихванаха руски бомбардировачи край Аляска by

Последни от Свят

Отиди Горе