НЯМА ШАНС. МИСЛЯ, ЧЕ ПАК НИ ИЗМАМИХА. НЯМА ПО-ЛЕСНО НЕЩО ОТ ТОВА ДА ИЗМАМИШ БЪЛГАРИНА

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Макар да съм сред инициаторите на пресконференцията и писмото до Президента с искане за налагане на вето върху новоприетия закон за концесиите, все по-малко вярвам, че това може да се случи. Много хора, особено разните там „червени“, комунисти, социалисти и прочие вярват или се правят, че вярват, как Румен Радев бил заблуждаван, залъгван и т.н. от недобросъвестното си обкръжение (което сам си е избрал). Ситуацията около Закона за концесиите ме кара отново да проанализирам фактите около президентската кампания, които стават все повече.

1. В началото на май Корнелия Нинова неочаквано е избрана за председател на БСП. Съмнителни лобита застават зад нея. Идеята на стария председател Михаил Миков да се търси познат с позицията си, национално отговорен кандидат си отива с него. Само бизнес интереси ли стояха зад налагането на Корнелия Нинова или и евроатлантически? Отговорът на този въпрос може ясно да се види от законопроекта внесен през юли 2016 г. от Корнелия Нинова в компанията на Ангел Найденов и Кристиян Вигенин за превръщане на Черно море в демилитаризирана зона. Законопроектът, макар да има чисто пропаганден характер, изцяло обслужва атлантическите интереси. Представете си България премахва двете си ръждясали фрегати, купени на старо от Белгия, а Русия ще трябва да се откаже от Черноморският си флот от стотина модерни кораба. Нерде Ямбол, нерде Стамбул!

2. Три дни след като е избрана за председател на БСП, Корнелия отпрашва (за доклад) в САЩ. Твърди, че отива при сина си, ама ние не сме вчерашни, знаем, че е на доклад. Това е само 4 месеца преди началото на президентската кампания. Смятате ли, че американците, които контролират отблизо компрадорския ни политически елит, ще забравят да я попитат, кого смята да издигне за кандидат. Аз мисля, че направо и най-любезно са ѝ предложили, кой да бъде този кандидат. Противното би означавало, че американските въобще не се интересуват от огромните си печалби в България. Според бившия външен министър Стоян Ганев „Дънди прешъс“ печели ежегодно само от добитото злато около 5 млрд. долара. Със стойността на другите добивани редки и ценни метали „стойността на придобитата печалба става наистина колосална“, заключва Стоян Ганев в разговора с Люба Кулезич, която едва не припада. Записът е свален от интернет, но копия от него още се разпространяват. Всички се питаме, какво значи „наистина колосална за сума“, когато се сравнява с 5 млрд. долара, която не е колосална. Упражнение за фантазия. Хората, които контролират тези пари, даже не би им дошло на ум, че в България БСП и Корнелия ще избират кандидата за президент.

3. Изборът на ген. Радев. Днес от разговор с една информирана за процесите в БСП жена научавам, че Румен Радев бил издигнат от група офицери, които били възмутени от случващото се в България, и решили да представят един достоен кандидат. Направо да се разплачеш. Самият факт вероятно е верен, но за да се случи това, някоя особено мощна сила е стояла зад инициативата на тези офицери. В противен случай всичките те изхвърчат от армията за политическа дейност. А не съм чул някой да е бил отстранен заради Радев. Коя е тази свръхмощна сила, която може да организира офицерите за подобна инициатива и да ги отърве от заслужено наказание? Очевидно не е Путин. Не че не би искал, но при него такъв потенциал няма. След като Радев се появява в списъците с кандидати за номинация на вътрешнопартийното обсъждане в БСП, получава номинацията на около 20 партийни организации. Никой не го познава, изключено е тази номинация да е станала без заявка от кръга Нинова. За сравнение проф. Андрей Пантев получава около 70 номинации. Но Румен Радев е включен в списъка на обсъжданите от ръководството на БСП кандидатури и, съответно, избран на 17 август 2016 г. за кандидат-президент на БСП. До началото на президентската кампания остава един месец, Радев е още на служба, но подава молба за пенсиониране. Това е налудничаво решение отвсякъде, защото, кое пречи на Борисов да изчака един месец с отговора? Нищо! Борисов можеше да го пенсионира след 40 дни и да прати на кино не само Радев, който му се пречка, но и БСП, която щеше да остане без кандидат. Борисов обаче се оказва направо рицар, нещо невероятно за сикаджийския му манталитет, и разпорежда на Ненчев да уволни Радев без никакво забавяне. Коя е тази сила, която накара Борисов да уволни генерала в ущърб на собствените си партийни интереси? Със сигурност не е Путин. Путин, ако имаше такива възможности, щеше да си прокара Южния поток и да построи АЕЦ Белене. От друга страна Радев и БСП са били абсолютно уверени, че ще успеят да го регистрират за изборите. В противен случай нито той би се хванал на въдицата да напуска престижна длъжност ей така заради идеята, без да е сигурен, че ще участва в изборите, а БСП, че ще има кандидат. Коя сила е могла да им даде тази увереност?

4. Стигаме до леля Цеца. Кой идиот може да номинира една напълно обречена на изборен провал жена? Няма такъв! Боко може и да има проблеми с образованието, но не е чак толкова тъп, та да сложи леля Цеца. И тя самата никога не може да си прави илюзии, че ще спечели. А Цецка Цачева категорично е отказвала да стане кандидат-президент. По някое време при едно падане си счупила ръка и се крила цял месец в болница, дано й се размине с номинацията, но Боко я чакал и веднага щом се появила й връчил комсомолското поръчение. Кой може да накара ГЕРБ да вършат подобни аномалии? Очевидно не Путин.

5. Пред нас изпъква етюд на типично социално инженерство. Един никому неизвестен кандидат е пробутан на една политическа сила, която се води алтернативна (без да е наистина), а победата му е осигурена с възможно най-неконкурентноспособния съперник. ГЕРБ въобще не се натягат в предизборната кампания, не напечатват даже плакати, докато тези на Румен Радев заливат страната.

6. Веднъж спечелил изборите, Радев трябва да сформира екип и правителство. Начело на кабинета му се появява ляв соросоид, Иво Христов (Солидарна България и Аспекто). За всеобщо смайване за служебен министър-председател е назначен, компрометиран царски функционер. Привидно честният Радев сформира най-долнопробното правителство, появявало се някога – компот от царедворци и костовисти. Това въпреки многобройните предупреждения за личността на назначените от различни среди около Радев. И кой му предлага тези компрометирани имена? Мони Паси… 🙂

7. Стигаме до клетвата на президента пред Народното събрание. Четох внимателно речта му. Ала-бала, Бала-ала. Нищо от проблемите на българския народ. Не се споменава мизерията, безработицата, загубата на суверенитет, ограбването на националните богатства, деморализацията и чалгизацията, жестоката престъпност, мигрантския въпрос. За сметка на това се потвърждава вечната ни ориентация към „демокрацията“ и Европейския съюз, мъмрят се националистите, отхвърля се президентският модел на държавно устройство. Едното върви ръка в ръка с другото. Но има интересен пасаж за коалициите. Идните десетилетия България ще се управлява от коалиции. Точно по това време се появяват трогателните разсъждения на Стефчо Данаилов за коалиция БСП-ГЕРБ. Това ще е пътят на охрана на откраднатото.

8. Накрая за капак идва въпросът със Закона за концесиите. Изработен и приет тайно, вън от погледа на общественото мнение, точно когато Радев чете скучната си реч пред НС и говори за борба с корупцията. Сега ние се организираме да протестираме – шепа хора. Няколко хиляди, разбира се, пишат и се възмущават по фейса. Но като имате предвид изложеното в горните точки, какъв мислите, че ще е резултатът? Дано не съм прав, но мисля, че пак ни измамиха. Няма по-лесно нещо от това да измамиш българина. Единственото действие, на което е способен да „се жертва“, освен приказките по фейсбук, към които е болезнено пристрастен, е гласуването. Отива и гласува. Какъв е проблемът да му сложат подставено лице. Никакъв. Слагаха му Жельо, Стоянов, Първанов, Калфин, сега и …, е, имаме още няколко дни за крайния резултат. Но, … няма, наистина няма шанс!

Румен Дечев, Афера.бг