Новият електрически автобус КАМАЗ се зарежда за 15 минути

в Свят

Миналата година се появи кратка информация, че специалистите на акционерното дружество КАМАЗ са разработили и тестват своите първи електрически автобуси. Първите модели се зареждаха за няколко часа през нощта, а през деня возеха пътници, но акумулаторите се зареждаха твърде бавно.

Сега КАМАЗ представи второто поколение електробуси с име КАМАЗ-6282, акумулаторните батерии на които се зареждат само за 15 минути. Това е приблизително времето, което водачът изчаква на крайната спирка.

В официалния сайт на „РосТех“ се съобщава, че новият КАМАЗ-6282 може да вози до 85 пътници, като са предвидени места и за инвалиди. Автобусът е оборудван с видеокамери и GPS, и е специално проектиран да работи при ниски температури. Зареждането също може да става при ниски температури. С едно зареждане на акумулаторните батерии КАМАЗ-6282 изминава минимум 100 километра.

Новите електрически автобуси се тестват в предприятията на Сколково и околностите, където е разположена и веригата за зареждане с електрическа енергия. Ако всичко мине успешно, ще бъде стартирано производството на следващата партида електрически автобуси и ще започне усвояването на нови маршрути.

Новите електрически автобуси се движат по-бързо от стандартните, разходите за тяхното обслужване и зареждане не са големи и цената на пътуването е същата.

Даниел Десподов,
 Кaldata.com

КАМАЗ показа електрически безпилотен микробус (ВИДЕО)

 КАМАЗ разработва кабина на бъдещето (ВИДЕО)

Новият електрически автобус КАМАЗ се зарежда за 15 минути by

Последни от Свят

Отиди Горе