Новите погребения – Нов живот след смъртта

в Свят

Предложение за нов вид погребения предлагат предприемчиви италиански иноватори

Дали в близкото бъдеще ковчезите за погребения ще изглеждат точно така?

Създателите на Монди капсулата твърдят, че в рамките на няколко години традиционните погребения ще бъдат безвъзвратно част от миналото.

Новите погребения - ковчези-капсули

Хората ще бъдат погребвани в капсули, прикрепени към дървета разсад, а гробищата ще се превърнат в зелени гори.

Забележителните идеи на италианската фирма са биоразградимите екологични капсули изцяло да заместят традиционно използваните при погребенията ковчези.

Новите погребения, ковчег-капсула

Капсулата ще бъде с формата на яйце, в което ще бъде поставяно тялото на починалия човек. Позата, в която ще бъде поставяно тялото, ще бъде ембрионална, както в майчината утроба (друг е въпросът как ще бъде свит в тази позиция). Иновативният „ковчег” ще бъде заравян в земята, с младо дръвче с корени върху него.

Идеята е капсулата да бъде посадена в земята като семе, от което дървото да черпи необходимите минерали, за да расте и да се развива. Капсулата-ковчег ще бъде изработвана от изцяло биоразграждащи се материали. Това прави бъдещата алтернатива 100% екологична и предвещава огромен успех и одобрение.

Новите погребения

Идеята на италианската компания е спорна и неконвенционална. Не можем да не признаем, че капсулите, прикрепена към дървета представляват една изключително екологична идея.

Новите погребения, ковчези-капсули

Когато дърветата израстат ще се оформят Паметни гори – както наричат оригиналните капсули създателите на проекта.

Новите погребения, традиционен и нов гробищен парк

Близките на починалите пак биха могли да ходят на гроба, така както го правят и в настоящето – в гробищните паркове. Така страхът при част от хората от съвременните гробища, особено като тези в България ще изчезне. От Диди Сердева в delo.bg

Космическите погребения вече са реалност (видео)

loading...
Новите погребения - Нов живот след смъртта by

Последни от Свят

Отиди Горе