Нова телевизия пропъди топ журналист заради цензура (ДОКУМЕНТ)

в България

Разследващият журналист Васил Иванов, който дълги години работи в Нова телевизия, обяви в личния си профил във “Фейсбук”, че напуска екипа на Нова заради системно налаганата му цянзура

 Според него вина за това има Дарина Сарелска, която беше шеф на новинарите в конкурентната бТВ по-рано.
Сарелска беше дясната ръка на Люба Ризова в бТВ, основен гаулайтер на Борисов, като продължи тази политика и в Нова тв. Лявата ръка на Ризова – Ана Тодорова, изпълнява заръките на кръга Капитал. Тя все още коли и беси в бТВ, като е превърнала телевизията в касичка. Именно Тодорова и Сарелска са в основата на изгонването на Бареков от бТВ, за да не пречи на схемите им.

Борисов прехвърли Сарелска в Нова тв, а Ризова – при Халваджиян, за да продължи да ги използва като оръдия в своя полза. Тодорова използва Хекимян със същите функции в бТВ, а той се подчинява, за да продължи да взима заплатата си от 10 хил. лв.

Ана Тодорова работи по цялата схема заедно с Венелин Петков, назначен специално, за да защитава олигархични интереси в бТВ с негласната благословия на Борисов.

“Днес напуснах Нова телевизия след 14 години работа там. Тръгвам си заради системна цензура, налагана през последната година от страна на директора на “Новини и актуални предавания” – Дарина Сарелска. Подробности и доказателства гледайте довечера в “Шоуто на Слави” – 22.30.”

BNews.bg

Нова телевизия пропъди топ журналист заради цензура (ДОКУМЕНТ) by

Последни от България

Отиди Горе