Нова мода: шмъркат шоколад, вместо кока (ВИДЕО)

Все повече европейски клубове заменят досега познатите опиати с какао

 

Купонджиите се пренасочиха към ново изживяване, с което да направят партито си още по-сладко. Буквално.

Новата мания в Европа на шмъркане на линии е свързана не с кокаин, а с шоколад. Така какаото измества все по-осезаемо мястото на алкохола, коката и екстазито като част от нощния живот.

По време на едномесечно парти в Берлин купонджиите танцували до зори само благодарение на шоколад – дали под формата на хапче, прах или в напитка. Това е новата легална и дори безвредна мода да се презареждаш, докато си навън, пише dailymail.

Как всъщност действа

Първоначално шоколадът осигурява прилив на ендорфин в кръвта, което може да провокира чувство на еуфория, особено когато слушате и музика. Шоколадът съдържа и големи количества магнезий, който спомага за отпускане на мускулатурата. Според скорошно британско проучване шоколадът помага за издръжливостта и зарежда с още сила. Смята се, че епикатехинът, вещество, което се съдържа в големи количество в шоколада, дава тласък на тялото като разширява кръвоносните съдове. Това ускорява подаването на кислород към мускулите, което им позволява да се възползват максимално от скъпоценното гориво.

Употребата на шоколад в клубовете изглежда процъфтява до такава степен, че готвач е изобретил устройство за £35, така че спокойно да може да се поема праха в движение. На джаджата се слага шоколад на прах в две малки лъжички, фиксирани здраво. Доближавайки ги до носа се натиска малко лостче, което буквално изстрелва дозата към ноздрите.

Шмъркането като възможност

Белгийският шоколатиер Dominique Persoone е изобретил специално устройство за парти на Rolling Stones през 2007 г., но концепцията му била свалена и използвана в последствие от кулинарни новатори като Хестън Блументал в ресторанта му „Дебелата патица“.

Сега шоколадовите линии са една стъпка напред – преминавайки от масата за хранене към клубовете. / BIG5