Нов рекорд! Бойко Борисов – премиер с трети управленски мандат!

в България

ГЕРБ победи! И е ясно името на кандидата за министър-председател, който партията ще излъчи. Това е нейният лидер Бойко Борисов.

Роденият победитеб Бойко Борисов ще постави нов рекорд в историята ни – ще стане за трети път министър-председател!

На нито един друг политик след 1989 г., освен на него, не се удавало да ръководи повече от веднъж изпълнителната власт. Изключение прави Андрей Луканов в началото на прехода, но и двете му правителства са твърде кратковременни, заедно не правят и година (първото управлява страната от 8 февруари 1990 г. до 21 септември, а второто – от 22 септември до 20 декември 1990 г.).

Борисов постави рекорд. Той вече два пъти бе министър-председател и се е запътил към трети мандат. Така на практика бившият пожарникар и охранител управлява страната от 2009 г.

Бойко Борисов обаче не е „парашутист“ в политиката, изкачил е политическата стълбица. Влиза в политиката през 2001 г., когато е кандидат за народен представител от НДСВ. Но отказва да влезе в парламента. Става главен секретар на МВР. И до днес е единственият, заемал този пост, чието име „знае всяко хлапе“. От този пост Борисов атакува четвъртата позиция в държавата – кметския пост в София. Печели частичните избори за кмет през есента на 2005 г., обявени, след като Стефан Софиянски става депутат и прекъсва третия си мандат начело на столичното управление.

В онези години Борисов непрекъснато громи партиите, създава свое движение – Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ). Заради забраната кмет да бъде партиен лидер, начело на ГЕРБ по онова време е Цветан Цветанов. Той е „формалният председател“, Борисов – неформалният. Партия ГЕРБ от създаването си до президентските избори през есента на миналата година не знаеше що е загуба.

Ако и днес спечели, това ще бъде 12-ата победа на ГЕРБ! Въпреки че не завършва нито един свой мандат, сам подава оставка и предизвиква предсрочни парламентарни избори, Бойко Борисов успява да ги спечели.

Борисов, като лидер на ГЕРБ, показа и, че е боец.

През първите две седмици на кампанията социолозите отчитаха срив за ГЕРБ и предвещаваха изборна загуба.

Борисов обаче показа качествата си на ловък политик, който умее да обърне обществените нагласи.

Той отчете, както своите грешки, така и на партията си, и успя не просто да спре падането, но и да обърне нагласите.

Благодарение на ревизирането на неговото поведение, ГЕРБ отново дръпна нагоре. И пак ще има основание да пие шампанско. Но не бива да забравя, че то става все по-горчиво, защото гласовете, с които партията печели, непрекъснато се топят.

Започва третия, труден мандат на Бойко Борисов и партия ГЕРБ!

Епицентър.бг

Нов рекорд! Бойко Борисов - премиер с трети управленски мандат! by

Последни от България

Честито!

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“ Share the post "Честито!" FacebookGoogle+LinkedInTwitterVKontakte Честито! by The
Отиди Горе