Нинова към кабинета в оставка: Отнехте чувството за достойнство на българина!

в България

“Отнасяхте се към народа си с високомерие и самодоволство и не го чувахте какви въпроси ви поставя.” Това заяви от парламентарната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова в своето обръщение към правителството в оставка.

“Ние спечелихме категорично тези избори, не сами, разбира се, а заедно с народа си, защото нашата партия прояви мъдрост да издигне надпартиен кандидат, човек, който в професионалния си път е доказал, че може да защитава национален интерес. Затова го подкрепиха и млади, и стари хора, и различните политически партии. Благодарим на тези хора, благодарим на народа за мъдростта, която прояви, каза Корнелия Нинова, цитирана от бТВ.

“Ние се гордеем с тази победа, но за нас това не е повод за самодоволство и агресия, защото никак не е достойно да риташ паднал на земята човек или партия”, каза Нинова и допълни, че ще е безотговорно да не посочат на ГЕРБ причините за това, че са стигнали до тук.

По думите й първата причина за това е тоталното разминаване между живия живот и политиките на правителството.

“За мнозинството български граждани най-важният въпрос е бедността и безработицата, а за съжаление вие не направихте нищо, за да има производство и икономика”, подчерта Нинова.

“Европарите изтекоха в магистрали, доходите не мърдаха, а бедността растеше”, допълни тя.

“Друг важен въпрос за българските граждани е желанието им да има справедливост. Който убива баба на село за 20 лв. или който краде милиони от обществени поръчки да бъде наказан. Вашата съдебна реформа не доведе до тази справедливост”, коментира председателят на БСП.

“Трето – народът си обича училището – ударихте дъното с намерението си да подмените „Под игото” с „Робинзон Крузо. Всеки българин иска да е здрав – със здравната реформа вие го лишихте от това”, бе категорична председателят на БСП.

По думите й най-много управляващите са сгрешили, като са отнели чувството за достойнство на българина и са направили това с решението да сменят кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева, да подпишат споразумението с Канада.

“Втората причина е, че правихте всичко това с чувство за незаменимост, с непогрешимост, единственост и току-що министър-председателят в оставка го демонстрира – неуважение към българския парламент, към опонентите, към собственото си правителство. Високомерие и самодоволство – със същото отношение се отнасяхте и към народа си като не го чувахте какви въпроси ви поставя”, допълни Корнелия Нинова.

“Ние в този парламент сме в опозиция и ще останем такива до край. Отказваме да бъдем съучастници в Бюджет 2017 и няма да го подкрепим на първо четене. Това е бюджетът на това мнозинство, това е отговорността на това правителство, няма да ви пречим”, заяви председателят на БСП. / ГЛАСОВЕ

Нинова към кабинета в оставка: Отнехте чувството за достойнство на българина! by

Последни от България

Отиди Горе