НАТО умишлено подхранва възприемането на Русия като заплаха

в Свят

Това заяви в интервю за РТ бившият шеф на френското разузнаване Ив Боне

Бившият ръководител на френското контраразузнаване и основател на Международния център за изследване на тероризма и помощ на жертвите на атентати Ив Боне заяви в интервю за РТ, че НАТО умишлено внушава усещането, че Русия е заплаха.

“Вярвам, че НАТО умишлено подхранва възприемането на Русия като заплаха, това е много преувеличено. Североатлантическият алианс, както и всяка друга организация, иска да продължи да живее и, единствената причина, поради която може да продължи съществуването си – това сте вие”, каза Боне.

По негови думи той съжалява, че Франция, която е напуснала военната организация през 1966 година, от 2009-та отново се е завърнала в НАТО. “Мисля, че това е огромна грешна: не трябваше да се връща в НАТО – Североатлантическият алианс като цяло трябва да се разпусне”, заяви той.

Французинът също така разкритикува действията на НАТО в бившата Югославия и Афганистан.

“Смятам, че днешното НАТО не е толкова полезна организация, колкото представлява опасност. Тя е опасна. Безполезно е да се нарушава спокойствието на руснаците, съвършено безсмислено ви заставят да нервничите, няма нужда да се дразни руската мечка”, добави той.

NBOX.BG

САЩ-НАТО:
ТЕРОРИСТ № 1
(КНИГА)

САЩ-НАТО: ТЕРОРИСТ № 1 (КНИГА)

loading...
НАТО умишлено подхранва възприемането на Русия като заплаха by

Последни от Свят

Отиди Горе