НАТО тайно въоръжава “ИДИЛ“ в Сирия, с оръжие от България!

в България

По данни от разузнаването на отрядите на сирийските кюрди, действащи в граничещите с Турция райони, командването на войските на НАТО в Европа провежда тайна операция за превозване на оръжия и боеприпаси от България в Турция, за да въоръжава не само групировките от т.н. сирийска «умерена опозиция», но и «ИДИЛ».

От свои турски източници, на кюрдските въстаници станало известно, че от края на септември, до началото на октомври, от България, в Турция преминали няколко транспортни конвои с боеприпаси, стрелково оръжие и резервни части за артилерийски оръдия.

Вече допълнително е известно, че сред това оръжие има голямокалибърни картечници ДШК, автомати АК-47 и боеприпаси за тях, а също и снаряди за реактивни установки «Град» и за миномети.

Всичкото оръжие било произведено и натоварено в българските заводи, в Сопот и Казанлък, където отдавна се произвеждат оръжия по-съветски лиценз.

Плащането на поръчките се вършело чрез подставени фирми, от представители на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ.

Товарите пристигали в Сирия през проходите Рейханлъ и Джарабулус, под охраната на частни охранителни фирми, на камиони с турски и германски номера. И по правило, всичко това се вършело нощно време, за да не се привлича излишно внимание.

В Турция оръжието, на по-малки партиди, се предавало, или директно в лагерите за подготовка на бойците (терористи) в Турция, разположени на нейна територия, или — в северните райони на Сирия, намиращи се под контрола на терористите от «Джабхат ан-Нусра», Свободната сирийска армия и «ИДИЛ».

Доставките на натовско оръжие за терористите, косвено се потвърждава и от сирийските военни. В хода на неотдавнашните настъпателни боеве, бойците от Сирийската арабска армия вече неведнъж намирали край убитите бойци подозрително ново оръжие, съветски модели. / rusvesna.su

Превод със съкращения, Григор Симов

loading...
НАТО тайно въоръжава “ИДИЛ“ в Сирия, с оръжие от България! by

Последни от България

Отиди Горе