Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

НАСА: Космическите боклуци могат да унищожат човечеството

в Свят
Loading...

Учени от НАСА  смятат, че космическите отпадъци мога да станат една от причините за унищожаването на човечеството. Тази прогноза е направена въз основа на изследвания на вторична орбитата, където са наблюдавани промени в гравитационното поле. Именно заради  тези промени отломките се спускат все по- надолу към земната атмосфера.

Ако в бъдеще това продължи, боклукът ще навлезе  в атмосферата, което би се превърнало в катастрофа и в крайна сметка може да унищожи човешката цивилизация.

Изследователи от лондонската Кралска астрономическа общност считат,  че този космически боклук ще попадне в атмосферата съвсем скоро и това може да унищожи озоновия слой, без който животът на Земята е невъзможен.

Освен това ученият от Великобритания, Хю Люис,  отбелязва, че мащабите на тези  отломки има вероятност да затруднят бъдещите поколения космически полети и космонавтите няма да са в състояние пълноценно да работят.

В момента  в околоземна орбита обикалят  около сто милиона частици боклук, които „летят“ в космоса със скорост от 17.4 хиляди мили в час. / НЕПОЗНАТО 

Последни от Свят

Отиди Горе