Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Напрежението в Кьолн ескалира, протестиращи крещят: Арестувайте Меркел! Тя е заплаха за сигурността ни!

в Свят
Loading...

В Кьолн, където хиляди гневни германци се събраха на митинга на “Пегида” срещу бежанците, става напечено. Полицията и крайнодесните привърженици на движението стигнаха до бой. Униформените използват сълзотворен газ и водни оръдия срещу гневните протестиращи, за да ги разпръснат. Това предадоха преди минути AFP и BBC.

Митингът бе свикан не като политическо събитие, а като протест срещу бездействието на политиците срещу вълната от сексуални атаки над невинни германки от страна на бежанци в новогодишната нощ.

Скандирайки „експулсиране“, поддръжници на ксенофобското движение „Пегида“ развяваха знамена и плакати с лозунги като “Rapefugees not welcome” (Изнасилващите бежанци не са желани – б.р.).

Протестиращите се заядоха сериозно и с канцлера Ангела Меркел, обвинявайки я, че е разрешила бежанците да буйстват в Германия чрез своята либерална позиция към бягащите от военни конфликти.

„Меркел се превърна в заплаха за нашата страна. Меркел трябва да си върви“, каза член на „Пегида“ към тълпата , която повтори призива.

източник: БЛИЦ

Последни от Свят

Отиди Горе