Най-големият круизен кораб (ВИДЕА)

в Лайфстайл
Loading...

В плаващия град

могат да живеят

близо 10 000 души

в 2747 каюти

и 200 апартамента

Най-големият круизен кораб в света – “Хармония на моретата” на базираната в САЩ компания “Роял карибиън крузис”, наскоро беше пуснат на вода и скоро се очаква да започне да изпълнява първите си пътешествия в Средиземно море. Екип на френския в. “Фигаро” прекара известно време на борда на лайнера и разказва в подробен репортаж за неговите екстри, сред които има и доста неочаквани. Сред тях са ледена пързалка, бионичен бар с бармани роботи, авенюта с пищна растителност, алея за джогинг, но и затвор.

Корабът е дълъг 362 метра, широк 66 метра и висок 72 метра. Той е де факто истински плаващ град. В него могат да живеят близо 10 000 души – 6410 пътници и 2384 души екипаж от 77 различни националности, уточнява БТА.

На лайнера има 2747 каюти, от които 2000 със собствен балкон, както и 200 апартамента, от които най-големият е с площ 140 квадратни метра и е на 2 етажа. В него има пиано, иконом и тераса с площ 83 квадратни метра. Цената за седмица на апартамента е 15 000 евро. Туристите могат да избират между 60 мероприятия, сред които търгове, лечение на целулит, курсове по разнородни танци, изложби на 1180 произведения на изкуството на стойност 21 милиона долара, редене на гигантски пъзел, запознанства с цел намиране на сродни души, безплатни медицински консултации, сеанси за избелване на зъби и др.

На борда на лайнера има две големи булеварда – Сентрал парк и Крайбрежното авеню, отрупани с пищна растителност. Там има кафенета с тераси, бутици, ресторанти. От двете й страни се нижат и 5 етажа каюти с огромни прозорци. Крайбрежното авеню е артерия от типа пешеходна алея, от двете страни на която има ресторанти и магазини, сред които пъб, пицария, сладоледажийница, джаз-бар. Покрай това авеню се намира и ресторантът “Страната на чудесата”. В него се предлагат шедьоври на американската молекулярна кухня.

На борда на лайнера има клиника, но по-важното е, че има и затвор. В него има две килии за провинили се пътници. Възможно е нарушителите да бъдат поставяни и под домашен арест в каютите си. В лайнера има и морга с капацитет четири трупа.

На лайнера има 23 басейна за големи и малки и джакузита, 18 ресторанта, като най-големият от тях е с капацитет 1000 клиенти, а най-малкият е с капацитет 50 души.

На борда на круизния кораб пушенето е забранено, а за нарушителите глобата е 250 долара. Сумата се добавя към финалната сметка на туристите. Има малка зона за пушачи, но посетителите й там са гледани като прокажени. Забраната за пушене отпада само в казиното, където играчите на 422-те игрални машини и 21-те игрални маси могат да пускат кълбета тютюнев дим на воля, стига да харчат пари.

На лайнера има и ледена пързалка, на която се предлага шоуто “Ваканция на лед”. Интерес представлява бионичният бар на кораба. Там напитките и коктейлите се поръчват през таблет, а после два робота ги приготвят, избирайки между десетките бутилки, окачени по тавана на бара. После поднасят напитките с телескопичните си ръце.

В кораба има огромна пързалка, на която малчуганите могат да се спускат почти отвесно от височина от 30 метра. Тя обхваща 10 от мостиците на лайнера. Джогинг алеята пък е с дължина 700 метра и обикаля кораба.

В неделя на 12 юни “Хармония на моретата” започва да плава из Средиземно море. Тръгването ще е от Барселона, а круизите ще бъдат едноседмични и ще отведат пътниците в Палма де Майорка, Марсилия, Специя, Чивитавекия, Неапол и накрая пак в Барселона. Круизите ще продължат до 16 октомври. От 5 ноември “Хармония на моретата” ще плава между островите из Карибите, като тръгването ще е от Маями във Флорида. / nbox.bg

 

Loading...

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе