Най-богатият чиновник в Кремъл за 2016-та г.

в Свят

Съобщава руската информационна агенция ИТАР-ТАСС преди няколко дни. Според подадената данъчна декларация, за приходите си през миналата година той е посочил сумата от 85 486 900 рубли, което се равнява на малко повече от $ 1,5 милиона или малко над $ 126 000 месечно. Ето го и оригиналното съобщение:

Наибольший доход за 2016 г. среди чиновников Кремля задекларировал Кириенко

Кой е Сергей Кириенко? Ето го на снимката …

… която ви показах вКой сега е дясна ръка №1 на Владимир Путин?” и, която е направена в деня, в който българската Национална електрическа компания (НЕК) преведе над € 600 милиона на руската Атомстройекспорт (АСЕ), заради спряния проект АЕЦ” Белене”. Снимката е от централната новинарска емисия, на 8-ми декември 2016-та г., по държавния 1-ви канал на Русия. На нея Кириенко е в качеството си на първи заместник-ръководител на Администрацията на президента Путин.

В горната статия на ИТАР-ТАСС се отбелязва, че той преминава на тази длъжност през октомври 2016-та г., напускайки поста Генерален директор на корпорация Росатом. В качеството си на директор той е свидетел №1 от страната на АСЕ по загубеното от нас дело (цялото Решение вижте и си изтеглете от ТУК). Ето списъка с руските свидетели:

След спечелването на делото и приложения натиск да платим, колкото се може по-бързо Сергей Кириенко е повишен в кремълски чиновник от най-високо ниво.

Вторият и третият по доходи кремълски чиновници дишат праха на Кириенко, с мижавите 33,5 и 33,3 милиона рубли за 2016-та г.

Задача за домашно! Опитайте се да пресметнете какви са били доходите на българските свидетели по същото дело? А техните имена можете да си припомните от “Кой още, освен Трайков, се обогати от делото за АЕЦ “Белене”?“.

Приятни занимания!

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...
loading...
loading...

Последни от Свят

Отиди Горе