Най-богатите Роби в Европа

Утре, 8-ми май, на германците ще им плащат за да ползват електроенергия, в Швейцария ще я ползват почти без пари, а в България ще плащаме НАЙ-СКЪПО в цяла Европа.

Не вярвате?


Точните числа в една графика, която изглежда ето така,

(за по-добър преглед и прочит,

а също ако искате да си я запазите за спомен, кликнете с мишката върху нея):

Вече трети път в рамките на една седмица ви показвам тази покъртителна аномалия, но днешните цени на европийските енергийни борси просто къртят всички мивки. Предишните две графики можете да си припомните от :

ЕнерГЕПИйната мафия: Христос Воскресе, роби!

и

ЕнерГЕПИйната мафия: Честит Гергьовден, роби!

На фона на тази умопомрачителна картинка някои роби са повече от докачливи. Не им харесва, че някой им казва това, как политико-енерГЕПИйната мафия третира всеки един от нас, включително и автора на тези редове. ДА, АЗ СЪЩО СЪМ РОБ, но за разлика от вас го осъзнавам и от дълги години се противопоставям, колкото и като мога. А вие се обиждайте, другари роби, НО си плащайте за удоволствието!

За разлика от предишните две графики този път ще подам линкове, към източниците на използваните данни, за най-крайните случай. И те са:

за България от ТУК

и

за Германия, Австрия, Швейцария и Франция от ТУК.

Заради своята уникалност поставям и графиката на динамиката на цените на електроенергията, по часове, за утрешния ден в Германия.

Подробности, за причините предизвикали това можете да откриете в “Най-богатите роби в Европа – детайл“.
(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)