Наглост! Мъжът на Цецка Цачева поредната “калинка” в РВД

в България

Румен Данговски, съпруг на парламентарната шефка Цецка Цачева е назначен на работа в държавната фирма Ръководство “Въздушно движение” (РВД). Кадровата новина е скандална, защото Данговски е инженер-архитект, както сама Цачева го представя, а постъпва в служба, която е на светлинни години от уменията му.

Той ще бъде експерт в сектор „Инвеститорски контрол”, отдел „Управление на собствеността” към дирекция „Управление на собствеността и обществените поръчки”. Истината е обаче, че съвсем скоро Данговски ще оглави отдела, защото сегашната началничка излиза в пенсия. Такова било нареждането “отгоре”.

До неотдавна съпругът на Цачева бе на топло местенце в „Булгартабак“ – фирма, която според мнозина е на депутат от ДПС Делян Пеевски. С този факт се обяснява и гробното мълчание на председателят на парламента по ултра скандалния казус с превръщането на брой от “Държавен вестник” в притурка на издание на семейството на Пеевски в края на миналата година. По закон единствено Цачева може да разпорежда на “Държавен вестник”, който публикува приетите закони и рапоредби.

Вече месец тя отказва да отговори на журналистически въпроси, кой е разрешил

подигравката с “Държавен вестник”, която е и драстично закононарушение.

Съпругът на Цачева знае мръсните тайни около приватизацията на “Булгартабак” и затова тя се ползва с благоразположението на Пеевски и останалите шефове от ДПС, твърят депутати.

Сега Румен Данговски, който преди време в Плевен е проектирал гробищни и църковни паркове, а Цачева е работила като юрисконсулт на общината, ще се изявява в ново амплоа. Очевидно ненаситността на някои хора от властта няма гриници, коментират обикновени членове на ГЕРБ. Заплатата на Данговски ще стартира от “ниското” ниво 4,500 лв, плюс премии, които понякога достигат десетки хиляди лева. В пакета влизат още безплатно гориво, санаториално лечение, плащане на служебни обяди и вечери, СПА-процедури, пари за облекло, храна и пр. Това прави приблизителен доход от 7-8 хилядарки месечно. Когато стане началник Данговски ще получава с още поне 3 хил. лв отгоре, коментират служители от РВД.

Йоанна Веселинова Маринова-Сиракова е друга “калинка” в РВД. Тя е назначена в правния отдел на РВД. Начинаещата юристка ще полуава скромните 3000 лева. Дъщеря е на барда на ГЕРБ, бивш бард на БСП Веселин Маринов.

Заместник-генерален директор на РВД е друг съпруг на нашумяла жена във властта. Става дума за Илия Манолев, който е женен за шефката на Софийски градски съд Владимира Янева. През последните месеци името на съдийката бе замесено в грандиозен скандал около манипулирането на случайния избор на съдии по определени дела. По този начин съдия Ченалова “случайно” гледа три от четирите дела, свързани с КТБ, а след това се оказа, че е решавала и съдбата на френска компания у нас. Чак когато се намеси френският посланик, ВСС реши да извърши проверка на фрапиращите случаи. Съдии, подчинени на Янева пък излязоха с открита подписка срещу лошите практики в СГС и поискаха оставка на цялото ръководство.

Мъжът на Янева – Илия Манолев се разписвал за скромните 12 000 лв месечно. Той е завършил ВИФ “Георги Димитров” и има диплома за учител по физическо.

ДПС също е внедрило и уредило свои близки в РВД. Сред служителите се открояват фамилии като Лютфи и Казак. Фрапиращ обаче е случаят със Станимира Григорова, назначена за шеф на Дирекция „Информационни системи и информационна сигурност“. Назначението й става по време на бившия генерален директор Цветан Дилов, който, според депутати, е много близък с Юджел Атилла, който пък бе зам.-министър на транспорта от квотата на ДПС. Григорова била известна с топлите си връзки с шефове на ДПС. Преди да се появи в РВД, пак с помощта на хора от движението тя е поработила в „Алфабанк“ и М-Тел.

Поголовните политически назначения на неспециалисти в РВД застрашава нормалната работа на предприятието, смятат експерти. Това предизвиква недоволството на профасионалистите, които отговарят за полетите. Особено силни позиции тук има лобито на ДПС. Не изостават БСП и ГЕРБ.

Назначение на ГЕРБ е и Веселина Карамилева-Тодорова. Тя е от Добрич, където е била общински съветник от ГЕРБ. Нейният съпруг по “случайност” е бившият зам.-директор на НАП Тодор Тодоров.

Бившата секретарка на Цветан Цветанов – Десислава Замфирова също попада в управителния съвет в РВД.

Ева Колева – специалист в сектор „Протокол”, отдел „Административно обслужване” пък идва от безмитния магазин на летището. Мъжът й е бил шофьор в МВР и е карал Цветанов, когато бе министър.

Преди година бившият ръководител на полети Радослав Ганев, който е работил 13 години в “Ръководство въздушно движение”, изпрати писмо до премиера Пламен Орешарски. В него той описва 47 случая на назначения с политически протекции в РВД. Писмото бе адресирано и до президента Росен Плевнелиев, но не последва никаква реакция.

Ганев обяви, че заплатите в РВД започват от 3000-4000 лв. на месец и това е причината работата там да е изключително желана. Държавното РВД от години носи славата на “санаториум”, където отиват си отдъхват протежета на политици и хора от властта.

Истински десант на “калинки” има в РВД по време на тройната коалиция. Тогава в предприятието попада съпругът на прес директора на Сергей Станишев Таня Джаджева – Антон Джаджев. Той заема много висока длъжност..

На сладка работа е назначена и дъщерята на един от несменяемите в БСП Димитър Дъбов. Синът на бившия транспортен министър Стамен Стаменов също е сред служителите.

Говори се също, че по времето на Джаджев РВД закупува от частна фирма автомобили “Волво” и “Форд”. Десетина от тях са буквално подарени на ДАНС. От своя страна ръководството на ДАНС за благодарност назначава на авторитетна длъжност синът на Джаджев…

От РВД се излиза само с краката напред, шегуват се служители. Тук комунизмът е построен. Определен брой професионалисти вършат истинската работа, а с изкараните от тях пари и платените такси, спуснати “парашутисти” си живеят живота. Така е, когато властта се ползва за лично облагодетелстване, негодуват специалисти. / frognews.bg

Съпругът на Цецка Цачева е трудоустроен в РВД

Арх. Румен Данговски очаква да се издигне до началник с 10-12 хил. лева месечна заплата
Съпругът на председателя на Народното събрание Цецка Цачева е започнал работа в Ръководство въздушно движение (РВД). Това съобщи електронното издание „Гласове” преди ден, във вторник. bTV опита да потвърди официално информацията, но без успех, тъй като от РВД не вдигаха телефона.

Все пак отлично информирани източници заявиха, че действително арх. Румен Данговски е започнал работа като експерт в сектор „Инвеститорски контрол”, отдел „Управление на собствеността” към дирекция „Управление на собствеността и обществените поръчки”.

Според информацията, с която bTV разполага, арх. Данговски ще оглави отдела, в който е назначен съвсем скоро. Просто се чака пенсионирането на сегашния началник. Това ще гарантира месечна заплата за съпруга на Цецка Цачева между 10-12 хил. лева.

В информацията си първоизточникът за трудоустрояването на съпруга на парламентарния председател „Гласове” отбелязва, че в предишния мандат арх. Данговски е бил уреден на работа в „Булгартабак“. През септември 2009 г. той започва работа в тогава държавното предприятие отново като експерт, а само година по-късно вече отговаря за приватизацията му. До внезапното влизане на Цецка Цачева в политиката и шеметната й кариера на председател на Народното събрание съпругът й Румен Данговски е проектирал гробищни и църковни паркове в Плевен, където Цачева е работила като юрисконсулт на общината, завършва текстът на „Гласове”.

„Сладка работа”

От години РВД се е превърнало в пристан за уреждане на хора, близки до властта, със сладка работа, където заплатите започват от 3-4 хил. лева на месец.

Едно от лицата, около което се изписа бая мастило е съпругът на председателя на Софийския градски съд Владимира Янева. Мъжът й започна работа на висок пост в РВД при първото правителство на ГЕРБ. Впрочем тогава и семейната приятелка на Цветан Цветанов – Янева оглави ключовото съдилище при останали неразсеяни съмнения относно компетентността й за поста. В момента съпругът на Янева е зам.- генерален директор по административната част в РВД. Източниците на bTV твърдят, че този пост му гарантират  около 20 000 лева месечно възнаграждение.

През септември м.г. например, бе сменен един от членовете на борда на директорите на РВД –  Антон Джаджев, който е съпруг на шефката на правителствения пресцентър при кабинета „Станишев”  Таня Джаджева.

Два месеца по-рано служителят в РВД Радослав Ганев прати писмо до премиера Пламен Орешарски, транспортния  му министър Данаил Папазов и президента Росен Плевнелив.

В писмото си, изпратено и до някои медии, служителят на РВД настояваше да се проверят 47 души, близки до властта, които са били назначавани без конкурс в държавното предприятие в периода 2010-2013 г. / btvnovinite.bg

Наглост! Мъжът на Цецка Цачева поредната "калинка" в РВД by