Надежди, очаквания и страхове за 2017 година

в Свят

Всички се питаме, дали НАТО и ЕС ще оцелеят през 2017 година в същата форма

Изборите в Италия, Холандия, Франция и Германия ще подложат на жесток изпит ЕС и еврото.
Канцлерът на Германия се предложи на САЩ, но Тръмп не изглежда на човек с къса памет, за което е време да помислят и българските нещастници от ЕНП и другите гръмки клакьори на клана на Хилъри, Обама, Сорос и другите глобалисти.
Западна глобализация, доминацията на САЩ и унищожителното за Европа надмощие на либералните ценности приключи.
Китай с посткомунизъм и конфуцианство, Русия с православие и с чувството за национална съдба, различните идеи на исляма на сунити и шиити, привличат и обединяват големи маси хора.
Патриотизмът и желанието за връщането на националните държави в ЕС обхваща все по-големи части от континента и изглежда трудно да бъде овладян от истеричните толерантни либерали от партиите на статуквото.
В България Румен Радев е личността на годината, успял да убеди 60 на сто от българите, че ще бъде по-подходящия кандидат за президент от този на ГЕРБ.
Доналд Тръмп размаза, сигурният в победата си управляващ в САЩ клан, като отвя Хилъри Клинтън.
Президентът на Русия, Владимир Путин за четвърти път стана най-влиятелният човек в света в класацията на американското списание Forbes.
В края на 2016 Обама и началниците му, вбесени от поредицата от загуби, зациклиха окончателно в истерия срещу Русия. Добре, че Путин и Тръмп приеха философски глупостите им и спокойно изчакват 20 януари.

Рискове пред България през 2017 г. са оставането в орбитата на ЕНП, Меркел и проваления клан на Хилъри, Обама, Сорос, атлантическите глобалисти, бежанска криза, забавянето на растежа в еврозоната, рисковете за оцеляването на ЕС и европейската банкова система.
Надежда дава отстраняването на атлантическо-глобалистки пионки от президентството и падането на правителството подвластно на Меркел и ЕНП, след съкрушителната победа на ген. Радев и задаващите се предсрочни парламентарни избори.

Forbes прогнозира, че Русия през 2017 г. ще има възможност да води играта от позициите на голяма сила. Победата на Доналд Тръмп на изборите в САЩ, а също и големите енергийни сделки с Япония и Катар, сочат, че Москва ще играе водеща роля в дипломатическата и делова сфера през 2017 г., твърди Forbes.
„В бъдеще милиарди долари ще текат между Япония и Русия, те ще бъдат похарчени за шелфови добиви, строителство на още един завод за втечнен газ на Сахалин и газопровод до остров Хокайдо” – се казва в публикацията.
Forbes пише, че решението на Абе да покани Путин на гости свидетелства за отчаяното желание да се укрепят отношенията с Русия.
В полза на Москва ще играе и победата на Доналд Тръмп в изборите и издигането на бившия шеф на Exxon, Рекс Тилерсон за държавен секретар, се казва в статията.
Към Русия също се обръща и Катар, което може да доведе до усилване на ролята на Москва, счита авторът на публикацията. През декември Инвестиционният фонд на Катар заедно с компанията Glencore подписаха сделка за придобиване на 19,5% от компанията „Роснефт”.

 146 анализатори, икономисти и стратези направиха своите годишни прогнози за 2017 год., пред Блумбърг.
Според тях САЩ и Европа през 2017 година влизат спиралата на политическата несигурност. Народите ще се обърнат срещу елитите си, а капитализмът навлиза в последния си етап.

Като най-голяма заплаха за неолибералния и “глобален” световен ред към Владимир Путин, през 2017 г., Блумбърг добавя и Доналд Тръмп. Според прогнозите Доналд Тръмп ще следва политика на изолация на САЩ, а Владимир Путин е много вероятно да възприеме политика на експанзия към страните от бившия социалистически блок.

За Европа прогнозите не са добри. Блумбърг прогнозираха и познаха, че Великобритания ще напусне ЕС. Сега изданието дава прогнозата си за победа на Марин льо Пен на президентските избори във Франция и загуба на Ангела Меркел на парламентарните избори в Германия.
Отмиращите традиционни партии, до днес припяващи на Обама, Сорос, Хилъри и Меркел, ще разглеждат Русия, като заплаха и ще изискват от държавите-членки да започнат да се въоръжават.
Самият вредител Сорос, излезе с лични прогнози: Европейските ценности са в заплаха. Путин може да има пълна доминация в Европа. Сорос обяви, че демокрацията е навлязла в криза, като даде пример с бастиона САЩ, която се водила за най-демократичната държава в света, но избрала за свой президент „майстор на измамите“,(Доналд Тръмп), който се е запътил да стане диктатор, заяви старият спекулант в коментар за мрежата Project Syndicate.
Джордж Сорос, не може да прикрие злобата си от катастрофалната загуба и обвини Доналд Тръмп, че си е съставил кабинет от некомпетентни екстремисти и пенсионирани генерали и твърди, че по време на неговия мандат демокрациите по света ще бъдат застрашени.
Джордж Сорос предвижда, че при управлението на Тръмп, малцинствата в САЩ ще страдат и няма да са в състояние да се защитават, и да разпространяват демократичните ценности?
Очевидно Сорос си има свое собствено понятие за демокрация, а наскоро разбрахме и за усилията му за напълване на Европа с ислямистки нашественици.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД

 

 

loading...
Надежди, очаквания и страхове за 2017 година by

Последни от Свят

Отиди Горе