На следващия ден

в Свят

Ден след като Президентът на Руската Федерация Владимир Путин подписа Указ за прекратяване на 16 годишната договореност със САЩ за обезвреждане на плутония, а също така и внесе проектозакон във Федералното събрание на РФ по същата тема се случи знаково събитие, което показва дълбочината на гаврата на световната ядрена мафия с европейското и световното народонаселение.

Указът и проектозаконът бяха подписани и публикувани на 3-ти октомври, а на 4-ти се случи нещо, за което ни съобщава държавната корпорация Росатом:

Атомный ледокол «Ленин» посетил посол США в РФ Джон Теффт

“Посланикът на САЩ в Руската Федерация Джон Теффт посети атомният ледоразбивач “Ленин”

На 4-ти октомври посланикът на САЩ в РФ Джон Теффт разгледа атомният ледоразбивач “Ленин”, при посещението му в Мурманск с работна програма. Служителите на Арктическия изложбен център “Атомен ледоразбивач “Ленин”” организираха екскурзия за американския дипломат, показвайки му основните моменти в развитието на атомния ледоразбивателен флот на Русия.
Посланикът на САЩ посети интерактивният музейно-образователен комплекс “Арктик Експо Център”, създаден в рамките на програмата за крайгранично сътрудничество “Коларктик”. Проектът е посветен на географските особености, екологията и биологичното разнообразие в Арктика, усвояването и развитието на Северния морски път, историята на атомния ледоразбивателен флот на Русия, а също така и научно-техническия прогрес в морското плавене в условията на лед и корабната атомна енергетика.
В програмата на посещението на дипломата са предвидени посещения на тържествени мероприятия, посветени на 100 годишнината на Мурманск, а също така и делови срещи.

Това е цялото съобщение. Какво общо има с Указа на Президента Путин? Ха!

Работата е там, че ядрените реактори (те са ДВА), които дават енергията за движение на ледоразбивача също произвеждат плутоний, по хода на своята работа, а ден по-рано уговорката между двете страни за неговото обезвреждане беше стъпкана.
И к’во праѝм ся?

Това знаково събитие потвърждава правилния прочит на двата акта на Президента Путин, който ви предложих в “Путин: Май забравихме да си поискаме и Аляска?”.

Тълпите геополитически “експерти” които прегракнаха от кряскане, че Русия си иска България и Източна Европа обратно сега няма да забележат този мощен шамар от Големия добър и демократичен американски брат?

Георги Котев

 котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
На следващия ден by

Последни от Свят

Отиди Горе