На 9 май запалиха 71 НАТОвски знамена пред Президентството (ГАЛЕРИЯ + ВИДЕА)

в Некатегоризирани/НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

За трета поредна година в София на 9 май се проведе грандиозно хилядно Национално шествие в чест на 71 години от Победата над фашизма,  организирано от Гражданска инициатива ЗА Суверенитет на България и държавите по света. В шествието взеха участие ветерани от войната, офицери от запаса, Български антифашистки съюз, Асоциация на сирийците в България, младежко движение „Червено действие“ и младежки клуб Червена сила, политически организации – За радикална промяна Българска пролет, Нова сила либертас България, Нова Зора, Българска работническа партия – комунисти и др. Националното шествие бе водено от младежка организация Витязи – Хан Аспарух, които носеха знамето на Победата и венеца на шествието.  След тях  вървяха с два огромни флага от по 7 метра на България и Русия и трансперант със снимка на пленените немски знамена от парада на Победата в Москва. Виждаха се портретите на герои от войната – Маршал Толбухин, Маршал Жуков, българският Генерал Владимир Стойчев, а също и фотографии с тържественото посрещане на Червената армия в София през 1944 година.  Освен руски и български знамена, някой хора носеха и портрети на загинали свои близки през В.О.Под звуците на Вставай страна огромная и Прощание славянка шествието тръгна малко след 18 часа от площада пред президентството и тържествено премина по централната софийска улица „Цар Освободител“  за да поднесат венци и цветя на паметника на Съветската армия, където след едноминутно мълчание прозвучаха химните на България и Русия.

Един час преди шествието Гражданска инициатива ЗА Суверенитет на България и държавите по света проведе митинг „НАТО ВЪН! България – ЗОНА на МИРА“. Участниците издигнаха плакати: сащ –терорист номер 1 в света, yankee go home, американските бази вън от България, България и Русия – заедно, Русия – страж на мира, сорос- организациите вън от България, силна Русия- гарант за суверенитета на всяка държава, САЩ стой далеч от моята страна-България не те харесва, бъдещето е на съюз между суверенни държави, STOP TTIP. Силно впечатление направи огромен трансперант с надпис „Братска Русия ще ни освободи от колониалното робство“ върху фона на българския трикольор, (който по-късно бе закачен на паметника на Цар Освободител така, че да бъде виждан от всички преминаващи). Прочете се декларация, адресирана до всички президенти на държавите –членки на ЕС и Евразийски съюз, БРИКС, Иран, Сирия, Ирак и Сърбия. Декларацията описва новият фашизъм в света и по-конкретно фашизмът на САЩ, който се проявява чрез НАТО и институцията „европейски съюз“, специално създадени като лостове за раздържавяване и сваляне на суверенитета, а TTIP е посочено като последна фаза за колонизиране на държавите. В заключение се посочва, че на България и редица държави по света предстои да възстановят суверенитета си и на тази основа следва да се изградят съюзи между суверенни държави. Можете да видите пълния текст на декларацията ТУК. (превод на руски ТУК) За митинга пристигна поздравително обръщение от сръбското парламентарно представено Движение Двери, което бе прочетено на митинга.

На митинга направиха изказвания, представители на различни организации и граждани като всички бяха единодушни, че България няма място в агресивната групировка НАТО, и че президента трябва да организира референдум за излизане от НАТО.

В памет на жертвите на агресията на НАТО  във  Югославия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Украйна бяха запалени 71 натовски знамена. Хората мощно скандираха „НАТО ВЪН! България – ЗОНА на МИРА“.

След приключване на митинга хората се построиха в празнично шествие и тържествено се отправиха към паметника на Съветската армия с венци и цветя.

И това шествие, както и Националното шествие за 3 март тази година не беше отразено от нито една българска медия, но вие можете да видите ТУК.  Явно, колонизаторите се страхуват да не би българският народ да прогледне!

  • Фотографии от митинг-шествието
  • Видеоматериал от шествието
  • Как  изгориха 71  натовски знамена преди шествието пред президентството 
  • Всички видео  видеоматериали от митинга и шествието на 9 май 
  • Включване в ефира на Евроком от площада по време на подготовката за митинг-шествието 
  • Статия за Националното шествие за 9 май на руски език